Hlavní obsah

Nejtenčí MacBook přijde na trh už příští týden

Společnost Apple už nebude uživatele dále napínat. Nejnovější MacBook Air, který je nejtenčím laptopem v nabídce amerického počítačového giganta, se začne prodávat již příští týden. Předobjednávky odstartují nicméně již tento týden.

Představení nového MacBook Air (2022)Video: Apple

 
Článek

Už na konci června začala společnost Apple prodávat nejnovější MacBook Pro s 13palcovou obrazovkou. Tehdy se ale ještě nevědělo, kdy se na pultech obchodů objeví druhá očekávaná novinka – MacBook Air s čipem Apple M2.

Nyní však zástupci amerického počítačového giganta potvrdili, že předobjednávky odstartují v pátek 8. července úderem 14. hodiny. Na pultech obchodů se pak nová generace nejtenčího laptopu s logem nakousnutého jablka objeví o týden později – v pátek 15. července.

Nejnovější MacBook Pro je v prodeji, na nejtenčí verzi se čeká

Hardware

Ceny MacBooku Air s čipem M2 startují na 36 990 Kč. To zmiňovaný MacBook Pro 13 vyjde případné zájemce dráž, nejlevnější konfigurace má cenovku 38 990 Kč. Vyšplhat se v případě volitelné konfigurace mohou ceny klidně až na 74 990 Kč, tedy téměř na dvojnásobek.

MacBook Air se už na první pohled značně liší od svého předchůdce. Ikonický design se ztenčující se čelní stranou, který poprvé ukázal ještě bývalý šéf a spoluzakladatel Applu Steve Jobs, byl nahrazen rovnou konstrukcí se zaoblenými rohy, jakou se chlubí i ostatní MacBooky.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Air (2022)

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Air (2022)

Další velká změna se udála v útrobách tohoto stroje, neboť původní čip Apple M1 byl nahrazen výkonnějším procesorem Apple M2. Ten mimochodem nalezneme také v druhé novince – MacBooku Pro.

Apple slibuje, že vylepšený čipset nabídne až o 18 % rychlejší CPU jednotku, až o 25 % vyšší grafický výkon a až o 40 % rychlejší strojové učení. Napojen navíc může být až na 24 GB operační paměti, předchůdce si musel vystačit s 16 GB.

MacBook Air se chlubí novou magnetickou nabíječkou MagSafe 3 a výdrží až 18 hodin. MacBook Pro 13 zvládne vydržet na jedno nabití až 20 hodin, místo modernějšího standardu MagSafe 3 však sází na rozhraní USB-C.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Pro (2022)

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Pro (2022)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejcennější značkou světa je americký Apple

Nejcennější světovou značkou je podle žebříčku Kantar Brandz opět americký výrobce elektroniky Apple. Po třech letech sesadil z trůnu amerického internetového...

Výběr článků

Načítám