Hlavní obsah

Nejlevnější počítač od Microsoftu se dočkal nástupce

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech se objevila na pultech obchodů nová verze nejlevnějšího počítače od Microsoftu. Surface Go 2 láká stejně jako jeho předchůdce na kompaktní rozměry a snadnou přenositelnost, polepšil si ale v otázce výkonu. A navíc nabízí lepší displej.

Nejlevnější počítač v nabídce Microsoftu je Surface Go 2Video: archív výrobce

 
Článek

Svým vzhledem se novinka velmi podobá první generaci, je totiž úplně stejně velká. Výrobci se ale podařilo do stejného těla vtěsnat menší displej s vyšším rozlišením – dvojka má totiž okolo dotykové plochy tenčí rámečky.

Obrazovka nabízí plochu 10,5 palce a rozlišení Full HD, tedy 1920 x 1280 pixelů. Tablet dovede pracovat se stylusem Surface Pen a umí rozpoznat až 4096 úrovní přítlaku.

Microsoft vydá novou verzi Windows před Vánocemi

Software

Šikovné je také to, že k modelu Surface Go 2 půjde připojit klávesnice, která funguje zároveň jako ochranný kryt na displej. V takovém případě dokáže novinka nahradit při práci i notebook. V zadní části tabletu nalezneme výklopný stojánek, který poslouží k polohování displeje.

Surface Go 2 je k mání v různých konfiguracích, vybírat je možné mezi základním procesorem Intel Pentium Gold 4425Y či výkonnějším provedením s čipem Intel Core m3-8100Y. Obě varianty jsou ale svižnější než předchůdce.

Foto: archív výrobce

Surface Go 2

Jednotlivé modely se od sebe mohou lišit také pamětí, operační může mít kapacitu 4 nebo 8 GB, úložiště pak 64 nebo 128 GB. V obou případech jde přitom o rychlou SSD jednotku. Kapacitu úložiště je možné ještě rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Ceny modelu Surface Go 2 startují v obchodech na 13 490 Kč, vyšplhat se ale mohou až na 22 990 Kč. To už se však bavíme o variantě, která je kromě nejvýkonnějších součástek a největší paměti vybavena také LTE modemem pro snadné připojení k internetu.

Foto: archív výrobce

Surface Go (první generace)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Co umějí nejlepší tablety na trhu

Řada lidí musí kvůli koronaviru pracovat z domova. Na to promptně zareagovali výrobci tabletů, kteří v uplynulých týdnech představili špičkové modely. Ty...

Výběr článků

Načítám