Hlavní obsah

Microsoft chce vyzbrojit stylusy dotykovými displeji

Novinky, mif

Microsoft je jedním z předních výrobců počítačů, který láká na modely s dotykovými obrazovkami. Právě proto jsou jeho stroje často vyzbrojeny speciálními stylusy. Ty podle patentové přihlášky čeká zásadní vylepšení, mohly by dostat vlastní displeje.

Foto: archív tvůrců

Patent zachycuje, jak by mohl stylus s dotykovým displejem vypadat.

Článek

V současnosti jsou stylusy v podstatě taková „hloupá pera“. Samy o sobě nic moc neumí a kompatibilní jsou vždy jen s některými obrazovkami. Využít je u nich možné zpravidla jen jedno či dvě tlačítka, která mají přednastavené různé funkce.

To by se mohlo v nadcházejících letech ale změnit. Americký softwarový gigant totiž již před časem podal patentovou přihlášku, která se týká právě nové generace stylusů. Ty by mohly podle dosavadního návrhu dostat integrované displeje, nebo spíše malé dotykové plochy.

Napůl tablet, napůl notebook. Surface Pro 7 láká na vyšší výkon než předchůdce

Hardware

Na malé obrazovce by se mohly zobrazovat nejrůznější notifikace operačního systému a dalších aplikací, když zrovna nejste u počítače. Stejně tak by ale displej mohl sloužit k zobrazení různých ovládacích prvků – snadněji by tak bylo možné změnit tloušťku štětce při kreslení nebo barvu. Stejně tak by bylo možné snadno upravovat hrubost a další parametry stylusu.

Patent si americký počítačový gigant podal už v roce 2017, publikován byl však až nyní. Kdy by se chytřejší stylusy s dotykovými displeji mohly objevit na pultech obchodů, není zatím jasné.

Nový hybrid má stejnou výbavu jako mobily, láká na celodenní výdrž

Hardware

Hromada novinek od Microsoftu

Letos to patrně již nebude, neboť Microsoft svoje nové počítače již odhalil. K vidění byl například hybrid mezi tabletem a notebookem Surface Pro 7. Na stejný koncept, tedy na kombinaci dotykového displeje ve spojení s odnímatelnou klávesnicí, láká také pomalejší novinka zvaná Surface Pro X. Zástupcem klasických notebooků je Surface Laptop3.

Na tiskovce amerického softwarového gigantu, která se konala zkraje tohoto měsíce, byly k vidění i další zajímavé stroje – ty se však budou prodávat až příští rok. Řeč je o laptopu se dvěma dotykovými displeji Surface Neo a chytrém telefonu se dvěma obrazovkami Surface Duo.

Surface Pro X láká na celodenní výdržVideo: archív výrobce

Hybrid Microsoft Surface Pro 7 nahradí tablet i notebookVideo: archív výrobce

Microsoft Surface Laptop 3 bude nabízen ve dvou velikostechVideo: archív výrobce

Surface DuoVideo: archív výrobce

Hybrid Microsoft Surface Neo láká na dva dotykové displejeVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám