Hlavní obsah

Vodafone láká na zlevněný internet. Před týdnem ale byla nabídka výhodnější

Ve čtvrtek skončila akce Vodafonu, v rámci níž si lidé mohli pořídit pevný internet za polovinu napořád. Hned v pátek však operátor přispěchal s novou nabídkou. Ta sice není tak atraktivní jako předchozí akce, ale stále je výrazně příznivější než ceníkové ceny.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V dubnu a květnu jsme pro zákazníky připravili výjimečnou nabídku, která oslovila desítky tisíc zájemců, a podpořili jsme ji poměrně velkou kampaní, aby se o ní dozvěděl skoro každý. Od začátku jsme tuto akci plánovali jako časově ohraničenou nabídku, proto k 3. červnu skončila,“ uvedl pro Novinky.cz mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec.

A je pravda, že nabídka to byla opravdu lákavá. Pokud totiž lidé využili možnost levnějšího připojení, poloviční cena jim zůstala napořád. Na rozdíl od dřívějších nabídek tak nebyla nižší cenovka časově omezená.

Rychlý internet za polovic si pořídily desetitisíce lidí

Internet a PC

Pokud tedy lidé chtěli, mohli získat například linku s rychlostí 300 Mb/s za 392 Kč místo původních 559 Kč, což představuje slevu 30 %. Lidé musí sice platit 70 Kč za měsíční pronájem modemu, ale to platilo i při starých cenách.

Na výběr byly ještě další dva tarify. Přípojka s rychlostí 1 Gb/s za 450 Kč místo původních 899 Kč a s rychlostí 500 Mb/s za 430 Kč místo původních 859 Kč.

Foto: archív operátora

Původní nabídka zlevněného internetu od Vodafonu platná do 3. 6. 2021

S ohledem na rozdíl pouhých 20 Kč bylo vcelku pochopitelně nejvýhodnější 1Gb/s připojení, ale vyžadovalo speciální modem. Jejich dostupnost je přitom kvůli globálnímu nedostatku čipů značně problematická, někteří lidé tak byli nuceni volit pomalejší, 500Mb/s přípojky, byť jen dočasně – operátor totiž všem zájemcům o rychlost 1 Gb/s slíbil, že jim objednávka bude platit i v případě, kdy dodání modemů bude trvat několik měsíců. Prozatímně jim aktivoval pomalejší rychlost.

„S ohledem na velký ohlas jsme se ale rozhodli, že na ni od pátku ještě navážeme. Proto jsme spustili mírně upravenou akci, ve které nabízíme pevný internet s rychlostmi stahování 300 a 500 Mbit/s s výraznou slevou. I v tomto případě jsme zachovali největší benefit této akce, tedy to, že zvýhodněnou cenu internetu získávají naši zákazníci napořád,“ uvedl pro Novinky.cz Luštinec.

Kdy budou rychlé internetové modemy? Kvůli nedostatku čipů až na podzim

Internet a PC

Cena 300Mb/s internetu zůstala stejná jako u první akce, tedy 392 Kč. Za 500Mb/s přípojku však případní zájemci zaplatí 490 Kč. To je sice o 60 Kč více než u předchozí akce, ale stále výrazně méně než v případě klasické ceníkové ceny, ta činí 859 Kč.

Nejvyšší rychlost 1 Gb/s zůstala podle aktuální akce na původní ceníkové ceně 899 Kč, což je patrně dáno i tím, že dostupnost rychlých modemů je stále velmi omezená.

Foto: archív operátora

Nová nabídka zlevněného internetu od Vodafonu platná od 4. 6. 2021

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám