Hlavní obsah

Rychlý internet za polovic si pořídily desetitisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v minulém měsíci spustil Vodafone zajímavou nabídku pro své nefiremní zákazníky. Lidé mohou získat rychlejší internetové přípojky za poloviční ceny, avšak pouze do konce května. Mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec pro Novinky.cz uvedl, že zájem ze strany zákazníků předčil očekávání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Kampaň byla velmi úspěšná a předčila naše očekávání. Oslovila desetitisíce zákazníků, kteří si chtěli zrychlit internet na ty nejvyšší rychlosti. To znamená 1 Gb/s a 500 Mb/s,“ uvedl pro Novinky.cz Luštinec.

V minulosti jsme se mohli setkat s cenově zvýhodněnými nabídkami internetu prakticky u všech tuzemských operátorů. Háček byl ale v tom, že atraktivnější cenu si mohli lidé užívat zpravidla jen pár měsíců, následně se nabídka vrátila na klasické ceníkové ceny.

Senior vyzrál na pomalý internet. S pomocí reklamy

Internet a PC

Právě v tom se ale aktuální nabídka Vodafonu zavedeným praktikám vymyká. Časově je nabídka omezena pouze na objednání – pokud lidé učiní objednávku před 31. květnem, získají zlevněné přípojky napořád.

Například linka s rychlostí 300 Mb/s vyjde na 392 Kč místo původních 559 Kč, což představuje slevu 30 %. Lidé musí sice platit 70 Kč za měsíční pronájem modemu, ale to platilo i při starých cenách.

Nerychlejší tarif je nejvýhodnější

Ještě výhodnější je 1 Gb/s přípojka, kterou je možné aktuálně pořídit za 450 Kč. Původně přitom stála 899 Kč. V tomto případě je však zapotřebí rychlejší modem, jehož pronájem stojí 100 Kč. Problém je ale v tom, že operátor v současnosti modemy kvůli globálnímu nedostatku počítačových čipů nemá.

„Největší zájem ze strany jak nových, tak i stávajících zákazníků byl o rychlost připojení 1 Gb/s. Nicméně výrazně nezaostávala ani druhá nejvyšší rychlost 500 Mb/s, která je zároveň nejvhodnější dočasnou alternativou za aktuálně nedostatkové gigabitové modemy,“ prohlásil Luštinec.

Podmínky stávající akce, slevu 50 % Napořád, samozřejmě takovému zákazníkovi zachováme
mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec

Podle něj ale lidé nemusí mít obavy, že by o aktuální nabídku připojení 1 Gb/s přišli. „Nabídneme zákazníkovi řešení v podobě připojení o rychlosti 500 Mb/s, které může využívat, dokud nebude modem pro 1 Gb/s k dispozici. V případě zájmu zákazníka ho po naskladnění modemu budeme kontaktovat. Podmínky stávající akce, slevu 50 % Napořád, samozřejmě takovému zákazníkovi zachováme,“ zdůraznil mluvčí Vodafonu.

Za tarif s rychlostí 500 Mb/s lidé zaplatí pouze o dvacet korun méně než v případě 1Gb/s přípojky, tedy 430 Kč místo původních 859 Kč.

Na stránkách Vodafonu je nicméně nutné ověřit, na jakou rychlost lidé skutečně ve svých domácnostech dosáhnou. Operátor ale slibuje, že nejrychlejší přípojka je k dispozici pro 1,4 milionu domácností a firem.

Nejrychlejší internet od Vodafonu nemůže mít každý. Nejsou modemy

Internet a PC

Reklama

Související články

Rychlost LTE stoupla v dubnu až o pětinu

Průměrná rychlost internetu v mobilních sítích LTE stoupla v dubnu u jednotlivých poskytovatelů až o pětinu. Nejrychlejší internet měl T-Mobile, který...

Výběr článků

Načítám