Hlavní obsah

Trump zrušil vlastní blog. Po pouhém měsíci

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku května bývalý americký prezident Donald Trump s velkou parádou představil osobní blog. Tento web s jeho myšlenkami měl být místem pro jeho fanoušky, kteří nemohli číst jeho příspěvky na tradičních sociálních sítích kvůli neustálím blokacím. Po měsíci je ale vše jinak a blog končí.

Foto: Carolyn Kaster, ČTK/AP

Bývalý prezident USA Donald Trump na archivním snímku.

Článek

Trump již koncem května uvedl, že blog je pouze dočasný. Málokdo by ale čekal, že po pouhých pár týdnech stránka s exprezidentovými myšlenkami skončí.

Jeho poradce Jason Miller pro stránky televize CNBC zdůraznil, že blog se obnovovat nebude. Podle jeho vyjádření jde totiž o promyšlený plán. „Šlo jen o pomůcku pro větší věc, na které jsme pracovali a stále ještě pracujeme,“ prohlásil Miller.

Žádná sociální síť, Trump spustil web se svými myšlenkami

Internet a PC

Podle CNBC to naznačuje tomu, že Trump by mohl skutečně spustit vlastní sociální síť, která by byla přímou konkurencí pro Facebook a Twitter. Žádné další podrobnosti však zatím nejsou k dispozici.

„Myslím, že Trump se vrátí na sociální sítě maximálně v horizontu tří měsíců. Už nyní je jasné, že to bude největší senzace v celém světě sociálních médií. Každý bude čekat a sledovat, co přesně Trump dělá,“ prohlásil v březnu pro televizi Fox News Miller.

Tehdy zdůraznil, že očekává, že nová Trumpova platforma přiláká desítky milionů uživatelů. Ještě v letošním roce by se tak podle něj měla stát „důležitým hráčem mezi zavedenými sociálními sítěmi“.

Foto: repro donaldjtrump.com

Blog exprezidenta Donalda Trumpa.

Spory se sociálními sítěmi

Trump a představitelé těch největších sociálních sítí společně vedou spory již několik let. V minulosti docházelo nejčastěji k blokacím jednotlivých příspěvků, pokud sociální sítě uznaly, že tehdejší prezident šíří dezinformace.

Nejčastěji se tak stávalo na Twitteru, který využíval Trump ke kontaktu se svými příznivci nejčastěji. Exprezident si proto nebral při kritice vedení této mikroblogovací sítě vůbec žádné servítky.

Donald Trump, 45. prezident USA

Volby USA

Situace nicméně ještě vygradovala poté, co 6. ledna pronikli Trumpovi příznivci do Kapitolu a dopouštěli se tam rabování i násilností. Prakticky všechny sociální sítě se rozhodly zablokovat všechny účty tehdejšího prezidenta.

Obávaly se totiž, že Trumpovy výroky budou zvyšovat „riziko dalšího podněcování k násilnostem“. Vedení Twitteru například uvedlo, že účet již nikdy exprezidentovi nezpřístupní.

Reklama

Související články

Trump spustí vlastní sociální síť

Sociální sítě si nebraly s bývalým prezidentem Spojených států Donaldem Trumpem na konci jeho působení vůbec žádné servítky, nemilosrdně blokovaly všechny jeho...

Výběr článků

Načítám