Hlavní obsah

Seznam.cz spustil lajkovací tlačítko na domovské stránce

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nové lajkovací tlačítko mohou narazit uživatelé na domovské stránce české internetové jedničky Seznam.cz. Jde o tlačítko »Líbí se« ve tvaru srdce, které vyjadřuje čtenářův zájem o konkrétní článek. Díky tomu mohou lidé dát zpětnou vazbu redakci, zda se jim obsah článku líbí.

Foto: Seznam.cz

Na Seznamu naleznou lidé nové tlačítko »Líbí se« ve tvaru srdce.

Článek

„Kromě hodnocení samotného textu má však čtenářova reakce vliv i na doporučovací algoritmus, který míru kladné zpětné vazby zohledňuje při řazení článků na domovské stránce Seznamu. Články s vyšším počtem uživatelských reakcí mají šanci na lepší umístění,“ prohlásila mluvčí seznamu Aneta Kapuciánová.

Ta zároveň uvedla, že česká internetová jednička má i nový modul pro uživatelské diskuze, který od července funguje na Proženy.cz a během podzimu se rozšíří i na ostatní obsahové weby. Právě zapojení do diskuzí pod jednotlivými články bude mít také vliv na doporučovací systém. „Novými diskuzemi i tlačítkem »Líbí se« sledujeme dva strategické cíle. V první řadě chceme uživatelům umožnit snazší interakci s obsahem publikovaným našimi i partnerskými redakcemi,“ konstatoval Matěj Hušek, ředitel divize Homepage a obsahových služeb.

Seznam Prohlížeč se na mobilech převlékl do černé. Šetří baterii

Software

„Běžně jsme svědky tohoto chování na sociálních sítích, my ale stojíme o to, aby se uživatelé mohli k tématům vyjadřovat přímo u zdroje. Druhý důvod spuštění výše zmíněných funkcí je pak získávání zpětné vazby pro naše doporučovací algoritmy. To nám pomůže vylepšit uživatelský zážitek a pozitivně se to promítne i do návštěvnosti jednotlivých obsahových webů,“ doplnil Hušek.

Po úspěšných testech na vlastních službách začne Seznam.cz nabízet obě funkcionality prvním externím partnerům. Ti tak mohou snadněji zvýšit návštěvnost svých webů generovanou z domovské stránky české internetové jedničky. „Do budoucna pak zvažujeme nabídnout obě funkce i těm obsahovým portálům, se kterými nespolupracujeme v rámci tzv. feedu,“ uzavřel Hušek.

Reklama

Související témata:

Související články

Na telefonech Huawei budou aplikace Seznamu

Nabídka aplikací na chytrých telefonech Huawei a Honor se neustále rozrůstá, obchod Huawei AppGallery je tak aktuálně třetí největší na světě – obsluhuje 400...

Výběr článků

Načítám