Hlavní obsah

Seznam Prohlížeč se na mobilech převlékl do černé. Šetří baterii

Novinky, mif

Tmavý vzhled si mohou nově nastavit uživatelé Seznam Prohlížeče na svých chytrých telefonech a tabletech s operačními systémy Android a iOS. Funkce tmavého režimu zlepšuje čitelnost textu, snižuje jas vyzařovaný z mobilního zařízení, námahu očí, a naopak zvyšuje výdrž baterie u některých přístrojů.

Jak přepnout na tmavý režim v Seznam Prohlížeči na mobiluVideo: Seznam.cz

 
Článek

„Tmavý vzhled jsme vytvořili na přání našich uživatelů. Dali jsme si práci s kontrastem barev, abychom vyhověli standardům o přístupnosti, a zároveň zachovali vizuální identitu Seznamu i v této pozměněné barevné paletě,“ řekl Adam Raška, produktový manažer Seznam.cz.

Změnit vzhled je možné v několika málo krocích přímo v nastavení Seznam Prohlížeče, jak je vidět na videu v úvodu tohoto článku.

Prohlížeč od Seznamu dostal facelift a nové funkce

Software

Zajímavé je také to, že uživatelé Seznam Prohlížeče mohou v tmavém vzhledu navštěvovat i domovskou stránku. „Jedná se zatím o exkluzivní možnost pro ty, kdo k brouzdání na internetu využívají v mobilech náš Prohlížeč. Do budoucna však bude tmavý režim naší domovské stránky podporovaný i v jiných prohlížečích,“ doplnil Raška.

Ještě před koncem roku vyšla nová verze Seznam Prohlížeče. Kromě inovovaného designu přibyly také nové funkce, jako je například snadnější přepínání mezi oblíbenými stránkami, historií, staženými soubory a obsahem, který si lidé ukládají na později. Přehled jednotlivých vylepšení naleznete v našem dřívějším článku.

Seznam Prohlížeč má na všech platformách už více než 1,5 milionu unikátních uživatelů, přitom jen za loňský rok si jej do svých mobilů stáhlo více než 1,2 milionu lidí. Stahovat Seznam Prohlížeč můžete zde.

Foto: archív výrobce

Tmavý režim Seznam Prohlížeče

Reklama

Související témata:

Související články

Prohlížeč od Seznamu se naučil nové kousky

Hned několik nových funkcí přináší podzimní aktualizace Seznam.cz prohlížeče. A to ve verzi pro klasické počítače, ale také pro chytré telefony a tablety. Při...

Výběr článků

Načítám