Hlavní obsah

Na telefonech Huawei budou aplikace Seznamu

Novinky, mif

Nabídka aplikací na chytrých telefonech Huawei a Honor se neustále rozrůstá, obchod Huawei AppGallery je tak aktuálně třetí největší na světě – obsluhuje 400 milionů aktivních uživatelů. V jeho nabídce případní zájemci naleznou také aplikace od společnosti Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Huawei P40 Pro

Článek

Od loňského května jsou takřka všechny nové telefony Huawei a Honor nabízeny s osekanou verzí operačního systému Android. Kvůli americkým sankcím totiž tyto značky u svých nových přístrojů nesmějí používat některé programy.

Nefungují například mapy Google, mailový klient Gmail, přehrávač YouTube či obchod s aplikacemi Google Play. Huawei nicméně všechny aplikace nahrazuje alternativami, které jsou k dispozici právě prostřednictvím AppGallery.

Nelekne se žádné situace aneb Co umí nejlepší fotomobil na světě v praxi

Testy

V tomto obchodě s mobilními aplikacemi je již nyní možné najít aplikace od prodejce Alza.cz, CZC.cz, Komerční banky, CSFD.cz, Livesportu, Richee, Tipsportu, Tesca, Youradia nebo Windy. Postupně budou doplňovat například i aplikace od Raiffeisenbank, České spořitelny nebo České pošty. Připojit se mají i DámeJídlo.cz, Avast či České dráhy s aplikací Můj vlak. Z populárních globálních aplikací AppGallery nabízí třeba taxi aplikaci Bolt či strategickou hru Game of Thrones.

Nechybějí ani programy od společnosti Seznam.cz. „Mobilní zařízení Huawei tvoří v České republice velkou část trhu. Jsme rádi, že se nám podařilo uzavřít vzájemnou spolupráci, která nám pomůže oslovit další uživatele s produkty Seznamu,“ prohlásil Matěj Hušek, ředitel divize Homepage a obsahových služeb Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Huawei P40 Pro

„Je to v souladu s naší mobilní strategií, která reaguje na fakt, že se konzumace zábavy i obsahu přesouvá stále více od desktopu k mobilním telefonům,“ odhalil motivy uzavření spolupráce Hušek s tím, že uživatelé mobilních telefonů Huawei řady P40, P40 Pro a P40 Lite najdou kromě defaultně nastaveného vyhledávání ve svých telefonech i oblíbené aplikace české internetové jedničky, například Mapy.cz či Novinky.cz.

„Společnosti Huawei a Seznam.cz dohodly partnerství a spolupráci v mnoha oblastech. Seznam.cz jako významný tvůrce mnoha mobilních aplikací v Česku podporuje Huawei v budování vlastního obchodu s aplikacemi. Nedávno představené telefony řady P40, P40 Pro a P40 Lite jsou první modely, kde se partnerství projeví, a my věříme, že to naši zákazníci ocení. Jsme velmi rádi, že jsme získali silného partnera s řadou produktů, které jsou u Čechů velmi oblíbené,“ konstatoval PR manažer Huawei pro produktové portfolio Filip Matys.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Seznam.cz spustil novou službu Kalendář

Společnost Seznam.cz spustila novou službu Kalendář, kterou budou moci uživatelé využívat podobně jako další služby české internetové jedničky zadarmo....

Výběr článků

Načítám