Hlavní obsah

Musk koupi Twitteru nevzdal. Má ale jednu podmínku

New York

Pokud společnost Twitter předloží metodu, jak náhodně vybrala sto vzorků účtů a jak dokázala, že jsou tyto účty skutečné, dohoda o převzetí společnosti by se měla uskutečnit za původních podmínek. Na svém twitterovém účtu to napsal Elon Musk, který za technologickou firmu nabídl 44 miliard dolarů (více než jeden bilion Kč). Provozovatel sociální sítě se k věci odmítl vyjádřit, napsala agentura Reuters.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Na archivním snímku logo Twitteru při uvedení akcií na burzu v New Yorku

Článek

Pokud se ukáže, že informace, které Twitter uvádí v dokumentu určeném pro americkou Komisi pro cenné papíry (SEC), nejsou pravdivé, dohoda za původních podmínek by proběhnout neměla, napsal Musk na sociální síti. V reakci na dotaz jednoho z uživatelů twitteru, zda SEC "pochybná tvrzení" společnosti prověřuje, Musk odpověděl: "Dobrá otázka. Proč to nedělají?".

Musk se na převzetí Twitteru dohodl letos v dubnu, v červenci však oznámil ukončení dohody, které zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti.

Musk neuspěl. Soud o budoucnosti Twitteru začne už v říjnu

Internet a PC

Musk se už od samého začátku netajil tím, že chce Twitter od falešných účtů očistit, aby z něj udělal „lepší místo pro uživatele“. Žádné konkrétní plány řešení tohoto problému však nezveřejnil. Dosáhnout by se toho ale dalo tak, že by musel být každý účet na Twitteru ověřený, což by v podstatě zcela vyloučilo ze hry anonymní uživatele.

Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Obvinila jej z porušení podmínek dohody a požádala soud, aby nařídil dokončení transakce za sjednanou cenu. Twitter totiž označuje důvody, které Musk uvedl při odstoupení od smlouvy, za záminku, jež nemá opodstatnění.

"Musk - miliardář a zakladatel několika firem, kterému radí bankéři a právníci z Wall Streetu - tvrdí, že ho společnost Twitter podvedla, aby podepsal dohodu o fúzi v hodnotě 44 miliard dolarů. To je nepravděpodobný příběh, který odporuje skutečnosti," stojí v podání, které Twitter zveřejnil ve čtvrtek.

Foto: Evan Agostini, ČTK/AP

Elon Musk

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám