Hlavní obsah

Jak se pracuje s chytrým telefonem? Senioři se to naučí on-line

Vodafone si letos na vánoce připravil celou řadu spotů, ve kterých klade lidem na srdce, že společně strávený čas má větší hodnotu než drahé dárky. Aby své reklamy podpořil i reálnými činy, připravil si operátor především pro starší jedince on-line kurz, prostřednictvím kterého se naučí ovládat své chytré telefony.

Foto: repro Vodafone

Ukázka z kurzu Digitální odysea

Článek

„Vodafone dlouhodobě usiluje o to, aby každý mohl čerpat z výhod digitalizace. Asi si vybavíme tu radost prarodiče, když ho navštívíme. Díky technologiím spolu můžeme být častěji, a to kdykoliv a odkudkoliv,“ prohlásila k novému projektu Digitální odysea Simona Lišková, ředitelka marketingu Vodafonu.

Podle ní průzkum ukázal, že senioři by rádi byli on-line, problém pro ně nepředstavuje ani koupě potřebných zařízení. „Z průzkumů víme, že by senioři rádi byli online a často pro ně není ani problém koupit si potřebná zařízení. Jenže mají strach ze složitosti a z toho, že zakoupené zařízení nebudou umět ani zprovoznit. Letošní Vánoce tak chceme pojmout jinak a chceme seniorům s pomocí Nadace Vodafone darovat to nejcennější, to je kus sebe, a pomoci jim získat větší jistotu v online světě,“ doplnila Lišková.

Foto: repro Vodafone

Ukázka z kurzu Digitální odysea

Foto: repro Vodafone

Všechny dovednosti se přehledně zobrazují na smyšlené mapě.

Kurz Digitální odysea může využít kdokoliv zadarmo, není tedy určen pouze pro zákazníky Vodafonu. Je bezplatný a klade si za cíl naučit starší generaci alespoň základní funkce chytrých telefonů. „I když je kurz možné procházet on-line, je důležitým cílem projektu i to, aby se do výuky seniorů zapojili jejich blízcí a aby si tak společně užili dobrodružnou cestu za rodinnou digitalizací. Díky projektu všichni dostávají zábavný a přehledný návod, jak na to,“ prohlásil mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec.

Ten zároveň zdůraznil, že digitální komunikaci seniorů Vodafone podporuje také vylepšenou tarifní nabídkou 60+, kde ztrojnásobil objem dat. „Zákazník starší 60 let si může pořídit za 299 korun měsíčně 250 minut volání do všech sítí, neomezené SMS a 3 GB dat,“ konstatoval Luštinec.

Vyzkoušet on-line kurz Digitální odysea je možné zde.

Foto: repro Vodafone

Lidé se díky kurzu zorientují například v různých druzích volání.

Foto: repro Vodafone

Přehled dovedností s internetem.

Vánoční slevy

Vodafone před Vánocemi myslí samozřejmě i na běžné zákazníky, pro které si připravil řadu slev. Ti, kteří si chtějí koupit nový hardware, mohou při pořízení kombinované nabídky služeb získat slevu až 5000 Kč. Řeč přitom není jen o chytrých telefonech, ale také o tabletech, noteboocích, televizorech či herních konzolích.

„Na Vánoce se u oblíbené pohádky nebo filmu sejde nejedna rodina, proto na nové zákazníky čekají díky vánoční kampani Vodafonu i 3 měsíce služby Vodafone TV zdarma. Televizi si je možné pořídit samostatně, akce platí pro balíčky Klasik a Komfort, hradí se pouze pronájem set-top boxu za 70 korun měsíčně. Znamená to přes 115 programů a k tomu videotéku s více než 2000 tituly,“ doplnil mluvčí Vodafonu.

V rámci vánoční kampaně také Vodafone upravil své mobilní tarify. Nyní u základního tarifu Neomezený Basic, ale i Neomezený Super, mohou zájemci aktivovat zdarma datové zrychlení na maximum. To znamená, že tři libovolné dny v měsíci mohou surfovat neomezenou rychlostí.

T-Mobile nadělí svým zákazníkům mobily za korunu, koupit ale musí dva

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám