Hlavní obsah

Jak se pracuje s chytrým telefonem? Senioři se to naučí on-line

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodafone si letos na vánoce připravil celou řadu spotů, ve kterých klade lidem na srdce, že společně strávený čas má větší hodnotu než drahé dárky. Aby své reklamy podpořil i reálnými činy, připravil si operátor především pro starší jedince on-line kurz, prostřednictvím kterého se naučí ovládat své chytré telefony.

Foto: repro Vodafone

Ukázka z kurzu Digitální odysea

Článek

„Vodafone dlouhodobě usiluje o to, aby každý mohl čerpat z výhod digitalizace. Asi si vybavíme tu radost prarodiče, když ho navštívíme. Díky technologiím spolu můžeme být častěji, a to kdykoliv a odkudkoliv,“ prohlásila k novému projektu Digitální odysea Simona Lišková, ředitelka marketingu Vodafonu.

Podle ní průzkum ukázal, že senioři by rádi byli on-line, problém pro ně nepředstavuje ani koupě potřebných zařízení. „Z průzkumů víme, že by senioři rádi byli online a často pro ně není ani problém koupit si potřebná zařízení. Jenže mají strach ze složitosti a z toho, že zakoupené zařízení nebudou umět ani zprovoznit. Letošní Vánoce tak chceme pojmout jinak a chceme seniorům s pomocí Nadace Vodafone darovat to nejcennější, to je kus sebe, a pomoci jim získat větší jistotu v online světě,“ doplnila Lišková.

Foto: repro Vodafone

Ukázka z kurzu Digitální odysea

Foto: repro Vodafone

Všechny dovednosti se přehledně zobrazují na smyšlené mapě.

Kurz Digitální odysea může využít kdokoliv zadarmo, není tedy určen pouze pro zákazníky Vodafonu. Je bezplatný a klade si za cíl naučit starší generaci alespoň základní funkce chytrých telefonů. „I když je kurz možné procházet on-line, je důležitým cílem projektu i to, aby se do výuky seniorů zapojili jejich blízcí a aby si tak společně užili dobrodružnou cestu za rodinnou digitalizací. Díky projektu všichni dostávají zábavný a přehledný návod, jak na to,“ prohlásil mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec.

Ten zároveň zdůraznil, že digitální komunikaci seniorů Vodafone podporuje také vylepšenou tarifní nabídkou 60+, kde ztrojnásobil objem dat. „Zákazník starší 60 let si může pořídit za 299 korun měsíčně 250 minut volání do všech sítí, neomezené SMS a 3 GB dat,“ konstatoval Luštinec.

Vyzkoušet on-line kurz Digitální odysea je možné zde.

Foto: repro Vodafone

Lidé se díky kurzu zorientují například v různých druzích volání.

Foto: repro Vodafone

Přehled dovedností s internetem.

Vánoční slevy

Vodafone před Vánocemi myslí samozřejmě i na běžné zákazníky, pro které si připravil řadu slev. Ti, kteří si chtějí koupit nový hardware, mohou při pořízení kombinované nabídky služeb získat slevu až 5000 Kč. Řeč přitom není jen o chytrých telefonech, ale také o tabletech, noteboocích, televizorech či herních konzolích.

„Na Vánoce se u oblíbené pohádky nebo filmu sejde nejedna rodina, proto na nové zákazníky čekají díky vánoční kampani Vodafonu i 3 měsíce služby Vodafone TV zdarma. Televizi si je možné pořídit samostatně, akce platí pro balíčky Klasik a Komfort, hradí se pouze pronájem set-top boxu za 70 korun měsíčně. Znamená to přes 115 programů a k tomu videotéku s více než 2000 tituly,“ doplnil mluvčí Vodafonu.

V rámci vánoční kampaně také Vodafone upravil své mobilní tarify. Nyní u základního tarifu Neomezený Basic, ale i Neomezený Super, mohou zájemci aktivovat zdarma datové zrychlení na maximum. To znamená, že tři libovolné dny v měsíci mohou surfovat neomezenou rychlostí.

T-Mobile nadělí svým zákazníkům mobily za korunu, koupit ale musí dva

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám