Hlavní obsah

IBM pozastavuje činnost v Rusku, českému Člověku v tísni dá miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká společnost IBM pozastavila veškerou obchodní činnost v Rusku, informovala agentura TASS s odvoláním na prohlášení firmy. Společnost tak učinila kvůli vpádu ruských vojsk na Ukrajinu, uvedl šéf IBM Arvind Krishna.

Foto: China Daily, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Krishna dále uvedl, že firma přispěje částkou 250 000 dolarů (asi 5,9 milionu korun) dvěma organizacím pomáhajícím obětem konfliktu – jedním z příjemců uvedené sumy bude i česká organizace Člověk v tísni. Stejnou částku obdrží i Polská humanitární akce (PAH).

„Abych to ujasnil – pozastavili jsme veškerou obchodní činnost v Rusku,“ prohlásil Krishna. IBM minulý týden oznámilo, že do Ruska přestalo prodávat své technologie a odmítlo spolupracovat s ruskými vojenskými organizacemi.

Microsoft se přidal k Applu, zastavuje prodej v Rusku

Software

Kromě pomoci české a polské organizaci firma uvedla, že pomáhá svým zaměstnancům na Ukrajině zemi opustit a svým pobočkám po celém světě doporučuje přispět Mezinárodnímu červenému kříži.

Minulý týden už zastavení prodeje v Rusku oznámila řada amerických a evropských podniků, včetně technologických gigantů Apple a Microsoft, výrobce motocyklů Harley-Davidson, oděvního řetězce H či nábytkářské značky IKEA.

Z Ruska odchází i čínský TikTok. Kvůli novému zákonu

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Rusko zakázalo Facebook, Twitter i YouTube

Roskomnadzor, cenzurní úřad internetu, se rozhodl zablokovat přístup k sociálním sítím Facebook, Twitter a YouTube nebo ubytovací službě Booking.com v Rusku,...

Výběr článků

Načítám