Hlavní obsah

Další elektronický gigant opouští Rusko. Končí tam jednička na trhu Samsung

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics pozastavil své dodávky do Ruska. Oznámila to v sobotu firma, která je podle agentury Reuters jedničkou na ruském trhu s mobilními telefony. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu již tento týden prodej v Rusku zastavila řada západních podniků, včetně americké společnosti Apple, která vyrábí populární telefony iPhone.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Vzhledem k současnému geopolitickému vývoji byly dodávky do Ruska pozastaveny. Nadále budeme aktivně sledovat tuto složitou situaci, abychom určili naše další kroky,“ prohlásil mluvčí české pobočky Samsungu David Sahula.

„Naše myšlenky jsou s každým, kdo byl zasažen současnými událostmi. Naší prioritou je zajištění bezpečnosti všech našich zaměstnanců a jejich rodin. Plánujeme aktivně podporovat humanitární úsilí v regionu, včetně pomoci uprchlíkům. Za tímto účelem darujeme 6 milionů dolarů (141 milionů korun), včetně 1 milionu dolarů v produktech spotřební elektroniky. Svými dobrovolnými dary rovněž pomáhají naši zaměstnanci,“ doplnil.

Apple, Ford i Nike zastavují prodeje v Rusku

Ekonomika

Samsung je podle agentury DPA světovou jedničkou na trzích s paměťovými čipy, chytrými telefony i televizory. Na ruském trhu s mobilními telefony měl Samsung v loňském čtvrtém čtvrtletí podle údajů výzkumné skupiny Counterpoint podíl 30 procent. Na druhém místě byla čínská společnost Xiaomi s podílem 23 procent, za kterou následoval Apple s podílem 13 procent, píše Reuters.

Čínští výrobci, jejichž celkový podíl na ruském trhu s mobilními telefony v loňském roce činil 44 procent, se nyní ke svým aktivitám v Rusku podle agentury Reuters příliš nevyjadřují. Peking, který se v posledních letech s Moskvou stále více sbližoval v opozici vůči Západu, odmítá ruský útok na Ukrajinu odsoudit.

Airbnb zablokuje své služby v Rusku a Bělorusku, Hermès uzavře obchody

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám