Hlavní obsah

Bitcoin je na nejnižší hodnotě od srpna, propadl se až pod 39 000 dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhorší kurz od loňského srpna si připsal bitcoin, hodnota jedné virtuální mince se propadla až pod pomyslnou hranici 39 000 dolarů (837 860 Kč). Vyplývá to z informací jednotlivých burz.

Článek

Ještě ve čtvrtek odpoledne se nejznámější kryptoměna na světě obchodovala za 43 494 dolarů, což odpovídá 934 410 Kč. Za podobné částky se přitom bitcoin obchodoval prakticky celý poslední týden.

Velký propad přišel až v noci na pátek, kdy se kurz vychýlil až na 38 287 dolarů (822 610 Kč). Takto nízko byl bitcoin naposledy loni v srpnu. Během podzimu však začal výrazně posilovat, až si zkraje listopadu připsal absolutní rekord 68 990 dolarů (1 481 440 Kč).

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden.

Je třeba ale zdůraznit, že přesně před rokem byl kurz ještě nižší. Činil 30 807 dolarů, tedy v přepočtu 661 520 Kč.

Server CoinDesk upozornil, že páteční propad kryptoměn přišel po čtvrtečních ztrátách na akciových trzích ve Spojených státech, kde oslabovaly zejména akcie technologických firem. Jejich index Nasdaq Composite tento týden oslabil téměř o pět procent.

Příliš optimistické zprávy nepřinesl ani širší trh, například index S 500 zaznamenává ztráty již třetí týden v řadě. Na podobné poklesy zpravidla investoři reagují odprodejem rizikových aktiv, což jsou kvůli vysoké volatilitě také bitcoiny.

Útočiště pro těžbu bitcoinů? Vypínání internetu Kazachstánu uškodilo

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám