Hlavní obsah

Pozor na prskavky! Dvě z pěti domácností nejsou pojištěné

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období vánočních svátků a konce roku je spojeno se zvýšeným počtem škod v domácnostech. Doplatit na to mohou až dva z pěti Čechů, kteří svou domácnost pojištěnou nemají. Čtvrtinu z nich by ke sjednání pojistky dokonce nic nepřesvědčilo.

Foto: Profimedia.cz

Stačí chvilka nepozornosti a prskavka může napáchat nemalé škody.

Článek

Dvě pětiny českých domácností nejsou podle průzkumu EMA data pojištěny. Důvodů pro to mají lidé několik, například u šestiny oslovených hraje hlavní roli cena, pojištění je pro ně příliš drahé. Pětina lidí nevěří, že by jim pojišťovna případnou škodu zaplatila.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Proč nemají Češi sjednané pojištění domácnosti

Na druhou stranu ale tři z deseti nepojištěných domácností o sjednání pojistky uvažují.

Při pojištění nemovitosti nezapomeňte pojistit i domácnost

Finance

Je vůbec něco, co by Čechy k uzavření pojistky přesvědčilo? Především by se musela snížit cena pojištění, případně zvýšit respondentův příjem. Tento důvod zmínila dvě pětiny lidí.

Nic mě nepřesvědčí, tvrdí každý čtvrtý nepojištěný

Každý sedmý by se pro sjednání pojištění rozhodl v případě, že by měl vlastní zkušenost s povodní, požárem, vichřicí či jinou živelnou událost. Podobná pohroma u sousedů či známých nebo příbuzných by přesvědčila k pojištění domácnosti desetinu lidí.

Ovšem každý čtvrtý nepojištěný zůstává neoblomný, není nic, co by je k uzavření pojištění domácnosti mohlo přesvědčit.

„V oblasti pojištění domácnosti mají pojišťovny stále velký prostor pro získání nových klientů. Jakmile klienta získají, nemusí se bát o jeho loajalitu. Klienti jsou se zvolenou pojišťovnou vesměs spokojeni,“ uvedl Petr Zámečník z EMA data.

Jak dále dodal, největším argumentem směrem ke klientům je cena. „Nejnižší ceny ovšem lze dosáhnout při on-line sjednání, přičemž to je zatím stále pouze okrajovým způsobem uzavření smlouvy,“ doplnil. Na internetu si totiž pojistku sjednalo jen šest procent respondentů s pojištěnou domácností.

Přímo v pojišťovně si pojištění domácnosti uzavřela více než čtvrtina lidí. Nejčastěji pak lidé využili služeb finančních poradců, s nimi si pojistku sjednal každý druhý oslovený.

Anketa

Máte svou domácnost pojištěnou?
Ano
67,2 %
Ne
32,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 509 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Byty zdražují. Pozor na podpojištění

Český realitní trh je již delší dobu ve znamení rostoucích cen nemovitostí. Pro jejich majitele to má pozitivní efekt, hodnota jejich majetku roste. Na druhou...

Výběr článků

Načítám