Hlavní obsah

Skončil další dodavatel energií, tisíce lidí míří do režimu DPI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na trhu s energiemi skončil další malý dodavatel energií. Elektřinu a plyn do domácností přestala dodávat společnost Františkovy energie, která měla přibližně 5000 zákazníků. Vyplývá to z informací na webu Operátora trhu s elektřinou (OTE) a na svých webových stránkách to potvrdila také sama firma.

Foto: archiv, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„Vážení zákazníci, je nám líto, ale jsme nuceni ukončit naši činnost,“ stojí stručné oznámení na stránkách dodavatele.

Podle dat OTE dodávala firma elektřinu 2635 zákazníkům a plyn 2350 zákazníkům. Tito odběratelé tak spadli do režimu dodavatele poslední instance (DPI) a během následujícího půlroku si musí najít nového dodavatele.

Františkovy energie jsou už několikátým dodavatelem energií, který od poloviny října oznámil ukončení činnosti. Po Bohemia Energy, která dodávala energie asi 900 tisícům klientům, skončily také firmy Kolibřík energie s 28 tisíci klienty, A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy, Ray Energy, která dodávala zhruba 3000 klientům, a Microenergy, která dodávala energie více než 760 zákazníkům. Patřil mezi ně například i Energetický regulační úřad (ERÚ).

Skončil další dodavatel energií. Jeho klientem byl samotný ERÚ

Ekonomika

Činnost v posledních dnech ukončily také společnost Energie pro Tebe, jež dodávala plyn více než třem stovkám odběratelů, a Český energetický dodavatel, který měl více než 7000 odběratelů.

Odběratelům zajistí dodávky plynu a elektřiny dodavatelé poslední instance (DPI), bez energií tedy nezůstanou. Energie jim dodá dominantní dodavatel v daném regionu.

Do režimu DPI míří další tisíce lidí, skončil Český energetický dodavatel

Ekonomika

Dodavatelem poslední instance jsou v případě elektrické energie v závislosti na konkrétním regionu společnosti E.ON Energie (jižní části ČR), Pražská energetika (Praha a nejbližší okolí) a ČEZ Prodej (střed a sever ČR). U plynu pak E.ON Energie (Jihočeský kraj), Pražská plynárenská (Praha a nejbližší okolí) a innogy Energie (zbytek ČR).

Reklama

Výběr článků

Načítám