Hlavní obsah

Příspěvek 8000 na lázně dostanou zdravotníci od nemocnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vouchery do lázní jako odměnu za práci v době epidemie covidu-19 dostanou zdravotníci prostřednictvím nemocnic podobně jako finanční odměny. Dohodla se na tom ministerstva zdravotnictví a pro místní rozvoj (MMR). Nárok mají na po­ukaz v hodnotě 8000 korun. MMR nabídlo pomoc se spravováním programu a jeho nastavením.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Františkovy Lázně v severních Čechách. Na snímku Kolonáda.

Článek

„Zdravotníci by měli mít možnost si vybrat, do kterých lázeňských léčebných zařízení pojedou, což tento způsob umožní,“ uvedl náměstek pro řízení sekce regionálního rozvoje a cestovního ruchu MMR David Koppitz s tím, že o uplatnění voucherů je nyní velký zájem, a proto by řada lázeňských zařízení mohla narážet na limity veřejné podpory, a zdravotníci by pak neměli tak širokou možnost výběru.

Jak Právo již informovalo, řada velkých a středně velkých lázní jako Luhačovice nebo Františkovy Lázně z uvedených důvodů již přestala vouchery brát. Slevové vouchery v hodnotě 4000 fungují již od loňského léta pro všechny občany.

Lázně mají potíže se státními poukazy

Domácí

Příspěvek 8000 korun na lázně může získat asi 120 000 lidí pracujících v nemocnicích, čerpat jej budou moci od července do konce letošního roku. Zatím není jasné, zda zdravotníci dostanou příspěvek v penězích, nebo v podobě poukázek od resortu zdravotnictví, na které by se limity podpory nevztahovaly. „Bude záležet na tom, jak konkrétně nastaví čerpání lázeňského programu resort zdravotnictví,“ uvedl Koppitz.

Reklama

Výběr článků

Načítám