Hlavní obsah

Otestovat na covid se lze už i před obchodním centrem v Letňanech

Bohumír Žídek, Novinky, Bohumír Žídek

Na parkovišti před obchodním centrem v pražských Letňanech vyrostlo testovací centrum na covid-19 ve formě mobilních kontejnerů. Jak již dříve avizoval předseda českého výboru Asociace nákupních center Jan Kubíček, nechat se otestovat prostřednictvím bezplatných antigenních testů by v nejbližší době mělo být možné i před dalšími centry.

Testovací kontejner u OC LetňanyVideo: Novinky

 
Článek

„Spojili jsme se kvůli tomu s Červeným křížem,“ řekl Kubíček ve středu Novinkám.

V nejbližší době by se podle Kubíčka měla zapojit i další centra, vše však záleží na jejich logistických možnostech. „V Praze by jich mohlo být pět až šest, v celé republice v ideálním případě dvacet,” upřesnil.

Nejde o povinnost, ale možnost

V Letňanech testovací centrum ve formě mobilních kontejnerů vyrostlo přímo na parkovišti před obchodním centrem.

„Abychom šli normálnímu životu trochu naproti, na parkovišti u hypermarketu Tesco vyrostlo antigenní testovací centrum, kde se můžete nechat dobrovolně otestovat,“ uvedlo Obchodní centrum Letňany na svém facebookovém profilu.

Provozovatel zároveň zdůrazňuje, že test není podmínkou vstupu do centra. „Ale může vám poskytnout jistotu, že jste zdraví, že nemůžete nakazit své blízké, kolegy v práci nebo prodavače,“ vysvětlil provozovatel.

Nevýhodou však je, že se nelze nechat před nákupem otestovat úplně spontánně. „Rezervace je nutná,“ potvrdilo obchodní centrum.

Učitelský spolek chce školy otevřít, ale bezpečně. Vyjmenoval podmínky

Věda a školy

Lidé oslovení Novinkami, kteří služby testovacího kontejneru využili, si tuto možnost pochvalovali. „Je to super, mohlo by to být úplně všude,“ řekl Novinkám jeden z nich, který se nechal otestovat kvůli cestě do Německa.

„Zdá se mi to užitečné, protože je to snadno dostupné a člověk sem často jezdí nakupovat, takže se to hodí,“ domnívá se další nakupující.

Reklama

Související články

Vláda shání miliony testů do škol

Návrat maturantů SŠ a žáků posledních ročníků VOŠ do lavic má podle plánů začít 1. března. Pokud však vláda sežene včas dostatek testů, kterých bude pro...

Výběr článků

Načítám