Hlavní obsah

Opravený Thermal čeká první hosty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po rozsáhlé rekonstrukci se v Karlových Varech otevírá hotel Thermal. Modernizace a úpravy hotelu budou pokračovat i v dalších letech, už ale během provozu. Jak říká Vladimír Novák, ředitel Thermalu, lidé si pokoje zamlouvají hlavně na víkendy, kdy jsou naplánované kulturní akce.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský hotel Thermal je stále ukryt pod lešením, ale už otevírá.

Článek

„Rezervace přes týden jsou zatím pozvolnější, nejsilnější jsou víkendy, kdy probíhá Kulturní karlovarské léto plné koncertů a dalších akcí. Zájem má jak německá, tak česká klientela – ta vloni naše město postupně objevovala a očekáváme, že zájem ještě poroste. Vary se nedají prožít za jediný den, proto mnoho lidí volí náš hotel,“ uvedl pro Právo Novák.

Zatím 580 milionů

Podle něj je personální situace v Thermalu zatím dobrá. „Podrželi jsme si jádro zaměstnanců, máme teď sice několik otevřených pozic zejména u obsluhy, ale víme, že během určitých omezení, která teď platí, to s tímto počtem lidí zvládneme. Časem bude ovšem potřeba nabrat několik desítek zaměstnanců,“ dodal ředitel.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Opravený pokoj ve 14. patře hotelu Thermal v Karlových Varech

Hlavní částí rozsáhlé rekonstrukce Thermalu byla zejména výměna technologií, zateplení, modernizace pokojů a oprava zdevastovaného bazénu. To vše vyšlo na 580 milionů korun. Vedení plánuje v modernizaci pokračovat, na řadu tak přijdou kongresové části, které projdou rekonstrukcí. Nový kabát čeká celou část interiéru za recepcí a okolí hotelu včetně zahrad.

V Ostravě začne Festival v ulicích. S mezinárodní účastí

Kultura

Hotel by měl otevírat další dvě patra každé dva týdny. Do zahájení Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary na konci srpna, jehož je Právo mediálním partnerem, by mělo být k dispozici už 189 pokojů. Plného stavu s 273 pokoji, by měl Thermal dosáhnout na podzim. První týden v srpnu se má také otevřít bazén u hotelu, který také prošel celkovou rekonstrukcí. Nově nabídne dvě části; bazén s běžnou ohřívanou vodou a pak speciální část s vřídelní vodou.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Detail rekonstruovaného hotelu Thermal v Karlových Varech

V minulosti byla tato voda přidávána do bazénu jen asi z pěti až deseti procent. Nyní bude mít část bazénu stoprocentní vřídelní vodu. Nebude sloužit k plavání, ale spíše k posezení a načerpání ozdravných účinků vody. Nejnáročnější na končící rekonstrukci hotelu byly energetické úspory. V hotelu byla vyměněna všechna okna, plášť hotelu byl zateplen, vyměnily se téměř všechny balkony, technologie se zcela změnila, pokoje budou nově vybavené klimatizací.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Oprava bazénu hotelu Thermal v Karlových Varech

Vytápění bude ale nově možné regulovat prakticky po jednotlivých pokojích. Celkově by tak náklady na energie měly klesnout z dosavadních 30 milionů korun na polovinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám