Hlavní obsah

Nebezpečná cestovní nabíječka může způsobit smrt, varuje ČOI

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce (ČOI) varuje před nebezpečnou cestovní USB nabíječkou, která se objevila na českém trhu. Při kontaktu s USB konektorem uživateli hrozí úraz elektrickým proudem, případně i smrt. ČOI nařídila stažení výrobku z trhu.

Foto: ČOI

ČOI zakázala nebezpečnou cestovní nabíječku.

Článek

„Jedná se o výrobek USB nabíječka, model GoGen ACH 100, 1xUSB, 1A,” uvedli inspektoři v tiskové zprávě.

Podle obalu je výrobcem produktu společnost ETA, a.s., se sídlem ve Zlíně.

Na výrobku se píše: „GoGen, AC charger, model: No: ACH 100, input: AC 100-240V, značka střídavého proudu, 50/60 Hz, 0,3A, output: DC:5V, značka stejnosměrného proudu, 1A, For indoor use only, ETA a.s., náměstí Práce 2523, 760 01 Zlín, CZ, SN: 0491906, CE, ekologická značka, značka vnitřního použití, značka dvojité izolace.”

ČOI uložila AAA Auto a Auto Diskontu pokuty 1,7 milionu

Ekonomika

„ČOI identifikovala u tohoto výrobku vážné riziko úrazu elektrickým proudem až smrti tím, že se uživatel dotkne USB konektoru na těle výrobku, na kterém se objeví nebezpečné síťové napětí 230V v důsledku průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku,” doplnili inspektoři.

Nebezpečná nabíječka z Číny může způsobit smrt, varuje inspekce

Hardware

ČOI reagovala zákazem dodávání nabíječky na trh a nařízením jejího stažení. Zároveň výrobek nahlásila na ministerstvu průmyslu a obchodu a zveřejnila jej v evropské databázi nebezpečných výrobků RAPEX.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám