Hlavní obsah

Konec dobíhání na metro. Pět pražských stanic má konečně informační obrazovky

Právo, paf

Ve stanicích metra Florenc B, Chodov, Kobylisy, Staroměstská a Zličín byly v průběhu pátku do pilotního provozu uvedeny nové monitory zobrazující příjezd nejbližších dvou souprav metra do stanice, a to pro oba směry. Pokud se obrazovky osvědčí, měly by být rozšířeny i do ostatních stanic.

Foto: Pražská integrovaná doprava

V pěti stanicích pražského metra byly v průběhu pátku do pilotního provozu uvedeny nové monitory zobrazující příjezd nejbližších dvou souprav metra do stanice.

Článek

Monitory cestující naleznou také na začátku přestupní chodby ze stanice Florenc C na Florenc B. Po vyhodnocení pilotního provozu, který potrvá šest měsíců, plánuje Dopravní podnik Prahy (DPP) monitory postupně osadit do dalších stanic pražského metra.

Zobrazovaný čas na nových monitorech ukazuje skutečnou dobu do příjezdu nejbližších dvou souprav metra do stanice.

Praha představila výtvarné návrhy pro metro D

Ekonomika

„Zobrazování příjezdů nejbližších souprav ve vybraných stanicích metra je jedním z projektů v rámci smart city, na který v lednu navážeme zobrazováním skutečných příjezdů autobusů DPP do jednotlivých zastávek,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady DPP Adam Scheinherr (Praha sobě).

Nové monitory umožní dopravnímu podniku zobrazovat také další provozní informace, jako je například omezení nebo přerušení provozu metra či jiná upozornění a užitečné údaje pro cestující.

Reklama

Související články

V Brně plánují metro. S 15 stanicemi

Pod Brnem by mohly v budoucnu jezdit soupravy, které by za hranicemi města pokračovaly směrem na Tišnov a Slavkov a zajistily by tak obyvatelům těchto...

Výběr článků

Načítám