Hlavní obsah

Dodržujme pravidla, apelují podnikatelé

Právo, Novinky, tov, jas

Možné opětovné zpřísnění koronavirových opatření děsí podnikatele, kteří teprve minulý týden ve čtvrtek mohli znovu otevřít své provozovny. Svaz obchodu, Hospodářská komora a Asocicace hotelů a restaurací v neděli ve společném prohlášení vyzvaly lidi k dodržování pravidel.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Všichni chceme, abychom se co nejdříve vrátili k normálnímu životu, kdy si v klidu a pohodě můžeme posedět s rodinou a přáteli. A chceme poděkovat naprosté většině z vás, že stávající pravidla dodržujete,” uvedly organizace ve společném prohlášení.

Ještě den a PES může v Česku opět zavřít obchody

Domácí

„O to důrazněji vyzýváme těch několik jedinců, kteří pravidla porušují, aby s tím ihned skončili. Ohrožujete nejen sami sebe, ale také všechny ostatní kolegy, kteří se chovají zodpovědně. Bylo by velmi smutné, kdyby se opět celá gastronomie stala obětí několika viditelných případů porušování pravidel,“ zaznělo v apelu, pod nímž jsou podepsáni prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza a prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek.

Zodpovědný jsem jen za své vlastní zdraví, říká kavárník, který odmítl zavřít

Domácí

Rostoucí index rizika s obavami sledují i podnikatelé. „Bojíme se, samozřejmě se bojíme. Ale doufáme, že už to neudělají, že to aspoň do Vánoc udrží,“ řekl Právu výčepní pražské restaurace Sokolovna na dotaz, zda se obává toho, že krátce po přivítání hostů budou možná muset znovu omezit provoz, jak ukazují horšící se epidemiologická čísla.

Policie v noci řešila množství otevřených podniků. Neakceptovatelné, zlobí se Blatný

Domácí

K opětovnému zpřísnění opatření by vláda mohla sáhnout v úterý za předpokladu, že by se index udržel třetí den po sobě na úrovni odpovídající 4. stupni.

Pro podnikatele v pohostinství a maloobchodu by to znamenalo opětovné uzavření provozoven a návrat výdeje jídel přes okénko. Hotely by musely zavřít zcela.

Reklama

Výběr článků

Načítám