Hlavní obsah

D1 bez dlouhodobých uzavírek, modernizace v říjnu skončí

Novinky, ČTK, rap, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od října budou moci řidiči projet po D1, aniž by je brzdila dlouhá omezení provozu na modernizovaných úsecích. Rekonstrukce klíčové komunikace by měla skončit první říjnový víkend otevřením úseku mezi Devíti Kříži a Ostrovačicemi.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Úsek opravované dálnice D1 mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi na Brněnsku

Článek

Na dálnici jsou nyní čtyři velké uzavírky, v pondělí se otevře úsek u Mirošovic. „Zbývat tak budou poslední tři úseky. Ten mezi Koberovicemi a Humpolcem by měl být hotov s týdenním předstihem, tedy o víkendu 25. a 26. září, poslední dva úseky včetně tohoto u Ostrovačic pak o víkendu 2. a 3. října,” uvedl ministr dopravy Karel Havlíček.

Polovina D11 otevřela. O 32 hodin později, než bylo v plánu

Krimi

„Do 30. září skončí práce mezi Koberovicemi a Humpolcem, zbývající dva úseky budou hotové na počátku října tohoto roku,“ upřesnil šéf Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl, podle něhož to ale neznamená, že by se práce na dálnici úplně zastavily. Budou pokračovat také dokončovací práce na rekonstruovaných úsecích. Řidiče by už ale neměly omezovat.

Ten také uvedl, že by se posléze mělo pokračovat výstavbou dálnice D35, která by provozu na D1 měla ulevit. Ještě letos by měl být otevřen úsek u Opatovic na Pardubicku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám