Hlavní obsah

Polovina D11 otevřela. O 32 hodin později, než bylo v plánu

Praha
Aktualizováno

Dálnici D11, kterou na okraji Prahy uzavřela v sobotu odpoledne plánovaná demolice mostu, se v pondělí v podvečer po několikerých odkladech podařilo alespoň z poloviny otevřít. V 17:30 se rozjel směr na Prahu. Směr na Hradec Králové bude zavřen do úterního rána, protože je stále plný sutě. Dálnice měla původně být v provozu v neděli v 9:00. Ministr dopravy Karel Havlíček chce, aby byl odhalen viník této situace a nesl odpovědnost.

Záznam: Práce na dálnici D11Video: Novinky

 
Článek

Při demolici mostu byl objeven kabel s vysokým napětím, který byl pod proudem a v dokumentaci nebyl zakreslen. Stejně tak se firma potýkala s množstvím výztuže, která nebyla v dokumentech zanesena.

Termín otevření dálnice se tak stále posouval. Stavaři s policií během pondělí stanovili termín otevření na poledne, maximálně 14:00. To ale opět nestihnou, potvrdila Novinkám mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

„Jeden jízdní pruh ve směru na Prahu by měl být zprovozněn v 16:00, na Hradec Králové by to mělo být o půlnoci,“ upřesnila mluvčí. V půl páté ŘSD informovalo, že to bude v 18:00. Nakonec byl směr na Prahu otevřen v 17:30.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Demolice mostu přes dálnici D11 na okraji Prahy.

Dělníci suť odpoledne odklízeli poměrně rychle. Směr na Hradec Králové je však stále zasypán troskami mostu a pojede nejdříve v úterý ráno.

Kolony na hodinu

Na objízdných trasách je zvýšený provoz, až několikahodinové kolony se tvořily už v neděli večer, především před velkými křižovatkami nebo kruhovými objezdy. Příměstské autobusy nabíraly až hodinová zpoždění.

V pondělí odpoledne jsou na objízdné trase přes Horní Počernice kolony na několik desítek minut.

Dálnice D11 u Prahy zůstává zavřená, nepodařilo se odklidit trosky mostu

Domácí

„Aktuálně dochází mezi Horními Počernicemi a Nehvizdy ke zpoždění až 60 minut. Linky 354 a 398 jezdí zcela mimo jízdní řád,“ uvedla po 9:00 na Twitteru Pražská integrovaná doprava (PID). Zpoždění 40 minut až hodinu nabírají linky 303, 344, 354 a 398.

Doprava z dálnice D11 ve směru do Prahy je svedena na 25. kilometru u Sadské, kamiony musí sjíždět ještě dříve, a to na 39. kilometru.

Most, který převádí Božanovskou ulici přes dálnici, byl ve špatném stavu. Příští rok začne stavba nového.

Bourání mostu uzavře o víkendu D11 u Prahy

Domácí
Foto: Novinky

Havlíček: Viník by měl být potrestán 

Uzavírka na D11 musí co nejrychleji skončit a viník tohoto již déle než 24 hodin trvajícího zpoždění na jedné z dopravních tepen republiky by měl nést odpovědnost,“ uvedl ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO).

Ministerstvo dá podle něj podnět k zahájení řízení o finančním potrestání viníka.

Investorem a stavebníkem je TSK Praha, v rozhodnutí o povolení uzavírky je označena za subjekt odpovědný za provedení stavebních prací společnost COLAS CZ, a. s., uvedlo ministerstvo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám