Hlavní obsah

Česká pošta zavírá pobočky, koronavirus ji připravil o stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České poště v současnosti chybí kvůli koronavirové epidemii zhruba 650 zaměstnanců z celkem 14 500 lidí v doručovací síti. Zavřeno je 19 poboček z 3200, přičemž ve 13 případech jde o pošty provozované partnery. Ve čtvrtek to uvedl Ivo Vysoudil z tiskového oddělení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Článek

„Na většině poboček se nám absence zaměstnanců daří vykrývat výpomocemi z jiných poboček, přesto evidujeme nepřítomnost pracovníků v souvislosti s covidem-19 na 446 poštách a poštách Partner,” uvedl Vysoudil. Loni na jaře během první vlny epidemie měla pošta uzavřených až 200 poboček.

Asi nejhorší stav v doručovací síti je od minulého pátku v Praze 6, kde se potvrdila nákaza koronavirem u části listovních doručovatelů. Další jsou kvůli tomu v karanténě.

„V současné době doručujeme v Praze 6 s 35 doručovateli, což je polovina normálního stavu. V Praze 6 pomáhají doručovat i kolegové z jiných doručovacích okrsků,” dodal.

Pošta: Zásilky se kvůli koronaviru mohou zpožďovat

Ekonomika

Prioritou je podle Vysoudila doručení důchodů, to má absolutní přednost. „Zásilky se mohou zpožďovat, za to bychom se chtěli našim klientům omluvit. Děláme, co je v našich silách, ale některé věci, zejména v této šílené, covidové době, prostě neovlivníte,” podotkl.

Kvůli šíření koronaviru pošta také přemístila provoz Mobilní pošty. V reakci na rozhodnutí vlády o omezení pohybu v okresech nejvíce postižených koronavirem rozhodla Česká pošta o zapojení Mobilní pošty na Trutnovsku, Chebsku a Sokolovsku.

Mobilní pošta na Trutnovsku zajíždí do 15 obcí, na Chebsku a Sokolovsku do 20 obcí, jež na svém území nemají kamennou pobočku pošty. Hlavním důvodem je ochrana zdraví a snížení mobility lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám