Hlavní obsah

Automobilka Audi vyměnila polovinu vedení

Novinky, bož

Dozorčí rada Audi vyměnila polovinu vedení firmy. Automobilka, která je stejně jako její mateřský koncern Volkswagen zapletena do skandálu manipulace s měřením emisí, tak provedla největší výměnu vedení za poslední roky. Předseda představenstva Rupert Stadler i nadále zůstává ve funkci, uvedl list Handelsblatt.

Foto: Lukas Barth, Reuters

Dozorčí rada automobilky Audi vyměnila polovinu vedení firmy.

Článek

Pokračující šéf Audi Stadler má podporu rodin Porscheových a Piëchových, které vlastní 50,7 procenta akcií koncernu Volkswagen. K ruce šéf Audi, který je kvůli emisní aféře pod enormním tlakem, dostane čtyři nové členy představenstva.

Finance bude mít na starosti Alexander Seitz, který dosud pracoval pro čínskou pobočku koncernu Volkswagen. Odbyt bude mít v gesci Bram Schot, který dosud tuto pozici vykonával v divizi VW Užitkové vozy. Funkci ředitele výroby převezme Peter Kössler, dosavadní šéf Audi v Maďarsku. Šéfem oddělení lidských zdrojů se po dvacetileté kariéře u Audi stane Wendelin Göbel.

Sídlo Audi v Ingolstadtu v březnu v souvislosti s emisní aférou prohledávali vyšetřovatelé. [celá zpráva] Emisní aféra vypukla v září 2015, když americká Agentura pro životní prostředí obvinila koncern Volkswagen, že jeho dieselové motory obcházejí měření emisí. [celá zpráva]

S Američany se Volkswagen na začátku letošního roku domluvil na urovnání sporu. V rámci dohody měla automobilka přiznat vinu ohledně porušení některých ustanovení amerického práva a zaplatit 4,3 miliardy dolarů (zhruba 111 miliard korun). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám