Hlavní obsah

Zpřísní se ještě opatření? Tisková konference vlády

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) se v pondělí sešla kvůli epidemii koronaviru, která se každým týdnem zhoršuje. Rozhodnout by mohla o dalších opatřeních. Jednání se také v pondělí zřejmě naposledy zúčastnil současný ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Brífink po jednání je naplánovaný na 16. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

Živě: TK po jednání vlády 26.10.2020Video: ČTK

 
Článek

Babiš v neděli ve videu zveřejněném na YouTubu řekl, že pokud se nestane zázrak, vláda bude muset přitvrdit opatření proti šíření koronaviru. Znovu také vyzval veřejnost, aby omezení dodržovala.

Prymula: Až bude vybrán můj nástupce, rezignuji

Domácí

Nynější opatření, která platí teprve od čtvrtka, mají podle něho „strašně moc” výjimek. Lidé se tak sdružují u činností, které nejsou zakázány.

Před dalšími opatřeními varoval také končící ministr Prymula.

V Česku je uzavřena část maloobchodních prodejen a služeb. Omezen byl také volný pohyb osob s výjimkou cest do práce, na nákup, k lékaři, do přírody, případně na pomoc blízkým.

Babiš: Už mě teď, proboha, vezměte vážně. Pokud se nestane zázrak, přitvrdíme

Domácí

Šéf resortu zdravotnictví Prymula pak končí poté, co server Blesk zveřejnil v pátek jeho fotografie z restaurace, která ale měla být podle vládou přijatých opatření zavřená. Na svoji funkci pak podle svých slov rezignuje, až bude mít nástupce.

Reklama

Výběr článků

Načítám