Hlavní obsah

Zemanův poradce Nejedlý má koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý se nakazil koronavirem. Nejedlý tvrdí, že je v karanténě a nemá žádné příznaky. Se Zemanem se měl setkat deset dní předtím, než se nechal testovat. Nákaza se v minulých dnech potvrdila i u ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD), s nímž se prezident setkal minulou středu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poradce prezidenta Martin Nejedlý

Článek

Nejedlý svou pozitivitu potvrdil DeníkuN s tím, že „nemá žádné příznaky” a dodržuje karanténu. „Zatím nemám vůbec žádné příznaky. Pana prezidenta jsem viděl deset dní před svým testováním. Od té doby jsme se rozhodně neviděli,” řekl serveru, podle něhož je nakažen ještě jeden zaměstnanec kanceláře prezidenta.

Ministr Toman měl pozitivní test na koronavirus, ve středu byl u Zemana

Koronavirus

Nejedlého na jaře prověřovaly úřady kvůli opakovanému porušení karantény po návratu z Číny, kde byl na přelomu února a března na oficiální návštěvě s prezidentovým kancléřem Vratislavem Mynářem. Podle státního zastupitelství se choval nemorálně, nespáchal nicméně trestný čin, protože covid-19 nebyl v té době na seznamu nakažlivých chorob, jejichž šíření je trestné. Nemoc covid-19 se na seznam stanovený v příloze nařízení vlády dostala v březnu.

Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka probíhají prezidentova pracovní setkání za dodržení veškerých preventivních opatření.

Zemanův poradce porušil karanténu, trest ho ale nečeká

Domácí

O Tomanově pozitivním testu na koronavirus informovalo v neděli ministerstvo zemědělství.

Z preventivních důvodů po setkání s ním je momentálně v karanténě ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). Již dříve byli v karanténě ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) i dnes již bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Karanténa se nevyhnula ani ministrovi dopravy, respektive průmyslu a obchodu Karlu Havlíčkovi (za ANO).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám