Hlavní obsah

Covidové prázdniny a výuka na 2. stupních na střídačku

• Aktualizováno
Právo, jim, alt

Druhé stupně základních škol zavírat nebudou, ale žáci budou chodit do školy na střídačku. Každý týden by do školy chodila jen část tříd, další by byly doma. Po týdnu se to otočí. Opatření bude platit od pondělí 12. října dva týdny.

Restrikce ve školství pro následujících 14 dnůVideo: ČTK

 
Článek

Ministr školství Robert Plaga popsal, že například třída A jednoho ročníku bude chodit do školy, třída B bude doma. Další týden se to otočí. Pokud na některých školách je třeba jen jedna třída v ročníku, pak se vyjde z toho, aby se počet žáků ve škole snížil na polovinu. Doma pak zůstanou například šesťáci a sedmáci, osmáci a deváťáci půjdou do školy.

První stupně základní škol budou dál chodit do školy. Provoz se neomezí ani v mateřských školách.

Žáci středních škol, kteří mají nyní v části území distanční výuku, ji budou mít na celém území. Výjimku bude mít praktická výuka. Žáci nižších stupňů víceletých gymnázií budou ovšem dál chodit do školy, netýká se jich ani distanční výuka, ani střídání tříd.

Na dny 26. a 27. října vyhlásil Plaga tzv. covidové prázdniny. Spojí se tak s tzv. podzimními prázdninami, která jsou podle harmonogramu na 29. a 30. října. Platit budou pro všechny žáky a studenty. Podzimní prázdniny tak potrvají celý týden.

Zavřeny budou podle Plagy školní kluby, družiny ale zůstanou v provozu.

Prymula: Očkovaní na covid nebudou muset nosit roušky

Koronavirus

Prymula delší prázdniny uvítal

Prymula původně hovořil o případném uzavření 2. stupně jako celku. Plaga se proti tomu ozval s tím, že podle odborných studií má pouhé zamezení přístupu žáků do škol malý dopad v boji s koronavirem, pokud ho neprovází další opatření omezující sociální kontakty.

Prymula nastínil další opatření: Zavření druhých stupňů ZŠ, kin i divadel. Karanténa v hotelu

Domácí

Děti pořád na telefonu? Díky těmto aplikacím se při hraní budou i učit

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám