Hlavní obsah

Vrátí se žáci do škol? Prognóza není příznivá, přiznává Prymula

Novinky, ČTK, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vláda rozhodne o možném návratu žáků prvního stupně základních škol či alespoň jejich části k prezenční výuce na konci týdne. Záležet bude na vývoji epidemiologické situace v Česku. Po pondělním jednání to sdělil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Nadějně však situace nevypadá, připustil.

Babiš a Prymula k návratu dětí do školVideo: Novinky

 
Článek

„Situace je opravdu nepříznivá. Ukáže se na sklonku tohoto týdne, jestli budeme schopni pustit první stupeň. Zatím ale čísla opravdu příznivá nejsou,“ řekl  Prymula.

Ve hře je však podle něj například varianta, že by se do škol vrátili jen nejmladší školáci. „Uvažujeme i o variantě, že by byl třeba jen první, druhý ročník,“ dodal.

Proč zavřely školy? Jsou prvními z věcí, které můžeme efektivně ovlivnit, tvrdí Prymula

Koronavirus

Všechny školy jsou s výjimkou mateřských a speciálních od 14. října zavřené a přešly na povinné distanční vzdělávání. Opatření má trvat zatím do 2. listopadu.

Prymula původně avizoval, že první stupeň základních škol se poté bezpodmínečně vrátí do lavic. Později ale připustil, že kvůli nelepšící se situaci se tak stát nemusí.

Už na jaře vláda kvůli koronaviru zavřela školy 11. března. Na rozdíl od současnosti nebyla výuka na dálku povinná. Školy se začaly postupně v omezeném režimu otevírat v květnu a červnu, část dětí se však až do konce školního roku učila z domova.

Reklama

Výběr článků

Načítám