Hlavní obsah

Vláda projedná další rozšíření výuky od 26. dubna

Aktualizováno

Praktická výuka na středních školách a v posledních ročnících vysokých škol se zřejmě obnoví od pondělí 26. dubna. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) ČTK řekl, že to v pondělí navrhne vládě. S obnovením praktické výuky od příštího týdne počítá i návrh mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví.

Článek

„V součinnosti s ministerstvem zdravotnictví a v souladu s doporučením Mezioborové skupiny pro epidemické situace (MeSES) neseme na vládu návrh na obnovení praktické výuky na středních a vysokých školách,“ uvedl Plaga.

„Co se týká školek, tak tam je potřeba s doporučením počkat, až incidence poklesne pod 100 na 100 000 (obyvatel) během sedmi dnů,“ řekl. Situace v jednotlivých okresech se nyní liší, někde je výskyt nemoci i trojnásobný.

Podle epidemiologů by ale bylo možné v některých regionech od 26. dubna k případnému obnovení praktické výuky připojit i návrat ostatních dětí do školek.

U školek by to byl návrat až 240 000 dětí v kolektivech okolo 25 dětí bez roušek a bez testování. Návrat k praktické výuce by se podle Plagy týkal asi 180 000 žáků v malých skupinkách s respirátory a testováním na covid-19.

V polovině prázdnin bychom mohli být v normálu, doufá Babiš

Domácí

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) v pátek řekl, že je tlak na to, aby se kromě praktické výuky na středních školách mohly do školek k předškolákům vrátit i další děti a omezila se rotace na prvním stupni základních škol, kde se třídy ve školách po týdnu střídají.

Podle Plagy musí být ale praktická výuka nyní prioritou, protože ji není možné nahradit na dálku.

U školáků bylo pozitivních 300 z 610 000 provedených testů

Domácí

Dopad obnovení výuky ve školách od 12. dubna bude podle doporučení MeSES možné vyhodnotit nejdřív ve středu 21. dubna. Výuka by se podle MeSES měla obnovovat nejlépe podle situace v jednotlivých regionech. Po praktické výuce by měly přijít na řadu druhý stupeň základních škol a další ročníky vysokých škol, a to nejdříve 3. května. Až potom doporučuje MeSES otevřít v plném rozsahu školky, a to v okresech s výskytem 70 nově nakažených na 100 000 lidí za týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám