Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nových případů koronaviru v České republice každým dnem přibývá. Vláda se proto rozhodla jednat o dalších opatřeních již ve čtvrtek. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) nastínil, že by se mohla úplně zavřít divadla nebo kina. Také druhé stupně základních škol by mohly přejít na distanční výuku. Brífink po jednání je naplánovaný na 14.30, Novinky ho nabídnou živě.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

Prymula také již ve středu naznačil, že část lidí, kteří jsou momentálně hospitalizovaní, by se mohla přesunout do hotelů. V některých hotelech by mohli trávit karanténu ale i lidé, kteří by v rámci rodiny nemohli dodržovat nezbytná opatření a u nichž by reálně hrozilo, že nakazí i ostatní členy své domácnosti.

Prymula nastínil další opatření: Zavření druhých stupňů ZŠ, kin i divadel. Karanténa v hotelu

Domácí

Původně měla jednat vláda až v pátek ráno. Jednání nakonec přesunuli ministři na čtvrtek. Zřejmě kvůli středečnímu počtu nakažených, který byl zatím nejvyšší od začátku pandemie.

Hamáček: Situace není dobrá, může dojít k zahlcení nemocnic

Domácí

Během dne totiž stoupl počet nově potvrzených případů o rekordních 5335 infikovaných. Nakaženo je aktuálně 43 764 lidí. Roste i počet hospitalizovaných a zemřelých lidí. Výrazný je i nárůst lidí v těžkém stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám