Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády o koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) ve středu ráno mimořádně jednal o koronaviru. Věnovat se měl aktuální epidemiologické situaci i testování ve firmách. Brífink byl naplánován po 10. hodině, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání vlády 24.2.2021Video: ČTK

 
Článek

Již minulý týden ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) oznámil, že firmy mohou bezplatně využívat antigenní testy. Musí ale splnit několik podmínek. Mezi ně patří například 90% citlivost testů nebo ověření pozitivních výsledků PCR testy.

Vláda chce prodloužit nouzový stav a zpřísnit opatření, oznámil Babiš

Domácí

Celkově se pak v posledních dnech epidemiologická situace zhoršuje. Opět stoupá počet nově nakažených. Plné jsou nemocnice, jednotky intenzivní péče se potýkají s nejvíce pacienty s koronavirem od začátku epidemie.

Blatný: Až nemocnice přestanou stíhat, zavedeme drakonická opatření

Koronavirus

Vláda již přistoupila ke zpřísnění opatření. Od čtvrtka budou nově povinné respirátory nebo dvě chirurgické roušky na místech, kde se koncentruje větší počet lidí, jako jsou obchody, MHD nebo nemocnice. Na ostatních místech bude od března povinná chirurgická rouška, doma vyrobené již nebudou stačit.

Plaga: Otevření škol nejdříve 3. března

Domácí

Kabinet se měl vrátit ve středu i k plánu na částečný návrat dětí do škol na počátku března. Původně to mělo být od 1. března, v úterý ministr školství Robert Plaga (za ANO) oznámil, že se tak může stát nejdříve 3. března. Podmínkou je distribuce antigenních testů a platnost pandemického zákona, řekl v pondělí ministr zdravotnictví Blatný.

Výběr článků

Načítám