Hlavní obsah

Vláda oznámila další opatření

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) ve čtvrtek schválil návrh ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), díky kterému by mohla některá vládní opatření trvat i po skončení nouzového stavu. Brífink sledovaly Novinky živě.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

Vojtěch ve středu avizoval, že připravuje spolu s ministerstvem vnitra speciální zákon s dočasnou účinností. Vláda by tak podle něho mohla přijímat omezující opatření i po skončení nouzového stavu, tedy po 17. květnu.

Vojtěch dostane pravomoc zavírat obchody a zakazovat činnosti, rozhodla vláda

Domácí

Doposud totiž opatření vyhlašovala podle krizového zákona, jejich platnost tak je tak navázana na nouzový stav. Opatření, která omezují pohyb či provoz maloobchodu, by tak musela skončit.

Firmy si budou moct až o tři měsíce odložit sociální odvody

Domácí

Kabinet jednal i o další opatřeních, která by pomohla zmírnit dopad pandemie koronaviru. Rozhodnul například o odkladu sociálních odvodů firmám.

Přehledně: Co se otevře po 11. květnu

Domácí

Ministři se věnovali i proměně epidemiologické situace poté, co došlo k rozvolnění některých opatření. Další vlna se chystá po prodlouženém víkendu 11. května, kdy se mají za specifických podmínek otevřít mimo jiné zahrádky restaurací, kadeřnictví a většina prodejen.

Reklama

Výběr článků

Načítám