Hlavní obsah

Vláda dělá jen pohodlná opatření, některá jsou komická, říká Rychetský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) podle předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského dělá pohodlné kroky, ale vyhýbá se těm těžkým. Uzavřela školy, ale nechala otevřené fabriky. Výsledek opatření je podle něj tristní, některé kroky jsou podle něj také komické. Řekl to v neděli v Partii na CNN Prima News.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský.

Článek

„Vláda děla pohodlné kroky, těm těžkým se ale vyhýbá. Školy zavřela, ale fabriky si zavřít nedovolila. Tam je podle mého laického pohledu to největší nebezpečí,“ sdělil.

Zároveň označil některá opatření za komická. „Vláda se ukvapila, když zakázala bohoslužby. Zákaz zpěvu byl komický i to, že si můžu u okýnka koupit něco do kelímku, ale nemůžu si to vypít. To byly neuvážené kroky, které neposílily důvěru,“ vysvětlil.

Hamáček: Vydržte do 12. dubna, pak rozvolníme

Domácí

Výsledek protiepidemických opatření podle něj navíc není dobrý. „Výsledek je velice tristní. Ostatní země si dokázaly se situací poradit mnohem lépe. My jsme najednou v situaci, jako je Mexiko nebo jiné země v Africe. Je to velmi smutné,“ dodal.

Opatření do konce roku?

Vláda pak podle něj ztrácí důvěru lidí, a to hlavně kvůli smutným koronavirovým statistikám. „V okolí každého někdo umřel. Způsobuje to ve společnosti nedůvěru k tomu, jestli je tato vláda schopná společnost ochránit,“ sdělil Rychetský.

Opatření pak v České republice podle Rychetského ještě chvíli platit nepřestanou.

Hamáček: Na Velikonoce žádná úleva být nemůže

Domácí

„Předpokládám, že se snad dočkáme doby, kdy ta opatření bude možné zcela zrušit. Pandemie je ale mnohem zákeřnější, a tak nevylučuji, že takhle budeme žít ještě dlouhou dobu, třeba do konce roku,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám