Hlavní obsah

Vinný sklep, který dostane dcera darem, tornádu odolal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulčice

Být majitelem vinného sklepa, který má i nadsklepí vhodné k ubytování, je docela terno. Zvláště když je takový sklep v místech vínem proslavených. A to Mikulčice rozhodně až do nedávna byly. Stačilo pár minut a vše se změnilo.

Foto: Václav Šálek, ČTK

V Mikulčicích na Hodonínsku pokračuje odstraňování škod, které v obci způsobily silné bouřky s krupobitím a tornádo.

Článek

Jan Matušek (78) sice už v Mikulčicích nebydlí, ale k rodné vsi ho to táhne celý život. Ostatně i proto si zde po léta udržoval kousek od hřbitova rodinný vinný sklep.

Když uviděl první záběry ze zdevastované sklepní uličky, která ústí jen pár metrů od jeho sklepa, myslel na nejhorší. Po příjezdu na místo, a především po návštěvě statika, si mohl oddechnout. Jeho sklep vydržel.

Solidarita po tornádu poráží neštěstí na celé čáře

Domácí

Jsme pracovití

„Oprava krovů a části zdi sice nutná bude, ale sklep zaplaťpánbůh stojí, a to je nejdůležitější. Já sám jsem už víno před dvěma léty přestal dělat, ale sklep se chystáme darovat dceři, takže ho dostane i pěkně zgenerálkovaný,“ říká muž, který se živil jako elektrikář.

V Podluží, jak sám říká, se od roku nula, tedy od narození Krista, nikdy nic horšího nestalo.

Bez střechy a oken, ale s věřícími. V kostele v Moravské Nové Vsi se znovu sloužila mše

Domácí

„Proč zrovna nás něco takového potkalo, to si nedokážu vysvětlit. Nemyslím si, že by to měl být trest boží. Jsme lid pracovitý, umíme se radovat ze života, rádi si zazpíváme. A to se snad zase brzo mezi domy vrátí,“ přemýšlel penzista, který však v extra rychlou obnovu oblasti moc nevěří.

„Doufám, že premiér Babiš splní všechny sliby, které dal, ale i přesto si myslím, že to bude trvat nejméně deset let, než se tady vrátí vše do normálu,“ míní pan Matušek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám