Hlavní obsah

Ve Sněmovně zasedla nová poslankyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do dolní komory nastoupila ve středu nová poslankyně, divadelní manažerka a zastupitelka Liberce Jarmila Levko (STAN). Nahradila Jana Farského (STAN), který se mandátu vzdal po kritice jeho stáže v USA.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jarmila Levko

Článek

Mezi programovými prioritami Levko uvedla kulturu, a to jak péči o kulturní dědictví, tak především podporu živého umění. Dále také oblast justice, konkrétně pak zlepšením vymahatelnosti práva.

Přednostní hlasy: Jak funguje kroužkování v jednotlivých českých volbách

Volby

Poté, co Farský oznámil, že mandát složí, a bylo tak jasné, že je Levko jako náhradnice první na řadě, připustila, že si je ale vědoma, že nastupuje do rozjetého vlaku.

„To znamená, že si asi nemůžu úplně vybírat, do kterého výboru nastoupím. Pro mě je to všechno velmi čerstvé. Zkušenosti mám poměrně bohaté, široké. Udělám všechno pro to, abych byla ve Sněmovně co platná,” řekla Novinkám.

Farský složil poslanecký mandát

Domácí

Levko působila od roku 2014 jako ředitelka libereckého Divadla F. X. Šaldy, dříve působila jako jeho ekonomická náměstkyně.

Zkušenosti má i z médií. Mezi lety 2005 a 2010 pracovala pro Český rozhlas Sever, nejdříve jako moderátorka a zpravodajka, následně editorka a nakonec vedoucí studia Liberec.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám