Hlavní obsah

Univerzita Palackého nabízí psychologickou pomoc lidem v hygieniky uzavřené oblasti

Právo, mhr

Lidem žijícím na Olomoucku v Července, Litovli, Uničově a jejich místních částech, které jsou od pondělního rána odříznuty kvůli hrozbě šíření koronaviru od okolí, nabízí psychologickou i duchovní pomoc Univerzita Palackého (UP) v Olomouci.

Foto: Univerzita Palackého - Tereza Darmovzalová

Budova Cyrilometodějské teologické fakulty

Článek

Online psychologickou poradnu v souvislosti s aktuální situací kolem pandemie koronaviru spustili před pár dny studenti vyšších ročníků katedry psychologie Filozofické fakulty UP. Jejich služby jsou přitom dostupné i široké veřejnosti.

Obávám se ponorkové nemoci, říká starosta zavřeného Uničova

Koronavirus

„Obyvatelé z uzavřených oblastí, na které doléhá nezvyklý psychický tlak a pociťují tíseň v souvislosti s nastalou situací, proto mohou služeb této poradny využít, a to buď na e-mailu up.intervence@gmail.com či na Skype (UP Intervence),“ informovala ve středu mluvčí univerzity Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Dobrovolní psychologové s ukončeným výcvikem v krizové intervenci jsou podle ní dostupní denně od 8:00 do půlnoci. Služba je přitom dostupná i v angličtině. Podrobnosti lze najít na speciálních stránkách univerzity (http://bit.ly/UP_intervence).

Jak se chovat v karanténě, radí psycholožka

Koronavirus

Psychoterapeutickou a duchovní pomoc nabízí obyvatelům také Cyrilometodějská teologická fakulta UP a Arcibiskupství olomoucké. „Obyvatelům, kteří se v souvislosti s nucenou karanténou dostali do psychické nepohody a jejich míra z obav a úzkostí přesahuje únosnou mez, nabízí odborníci duchovní podporu, povzbuzení a bezpečný prostor. Kontakty na ně lze najít na https://www.ado.cz/2020/03/17/duchovni-a-psychoterapeuticka-pomoc-na-telefonu/,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám