Hlavní obsah

Twitterové mazací tsunami budoucí ministryně obrany Jany Černochové

Části voličů koalice Spolu, která bude tvořit vládu, se nelíbí, že kandidáti na ministry v současné situaci přistoupili na pohovory s prezidentem Milošem Zemanem. Kritika se za to snesla i na budoucí ministryni obrany Janu Černochovou, která po středeční schůzce na svém Twitteru informovala o tom, že Zemanovi také donesla darem knihy.

Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka

Kandidátka na ministryni obrany Jana Černochová (ODS) na jednání s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech

Článek

Dosavadní starostka Prahy 2 ovšem kritiku nepřijala a začala své followery blokovat, což diskusi ještě více rozvířilo.

„Fakt máte tohle zapotřebí? Naposledy mu takhle podlézaly poslankyně ANO,” stojí v jednom z desítek komentářů pod twitterovým příspěvkem budoucí ministryně obrany Jany Černochové (ODS), který informuje o pohovoru s prezidentem Zemanem a doneseném daru.

Podobných dotazů pod příspěvkem z 1. prosince je vícero. Velká část diskutujících Černochovou kritizovala za servilnost vůči hlavě státu, ale kritika nemířila adresně pouze na ni, nýbrž na celou vznikající vládu premiéra Petra Fialy (ODS) za to, že v době pandemické krize, ale také rostoucí inflace a cen energií kandidáti na ministry přistoupili na seznamovací rozhovory s prezidentem.

Černochová se po přesunu na ministerstvo vzdá funkce starostky Prahy 2

Domácí

Pro určitou část diskutujících komentář pod příspěvkem bylo to poslední, co na Twitter dosavadní starostce Prahy 2 Černochové napsali, protože se je rozhodla zablokovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jana Černochová (ODS) na archivním snímku

V následujících jejích vyjádřeních, v nichž se ke kritice vracela, pak Černochová mluví o „úderce” nebo „Twitterovém lidovém soudu”, což opět zvedlo vášně. Tento postup diskusi na profilu kandidátky na ministry rozvířil ještě více, část lidí z toho dokonce má srandu a vymýšlí nejrůznější vtipy.

Novinky požádaly o vyjádření také Černochovou, na dotazy ovšem zatím neodpověděla.

Dominátor baví

Jedním z kritiků schůzek se Zemanem je i někdejší hokejový brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek, který byl zároveň voličem koalice Spolu složené z ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Přestože se s ním Černochová pustila do střetu, mezi zablokované uživatele nepatří, je však překvapen chováním Černochové ke svým voličům.

„Většina těch lidí, co jsme to kritizovali, jsme myslím voliči Spolu, takže je nesmírně důležité, aby ti lidé, kteří nás zastupují, znali náš názor. Řadě lidí se tohle panáčkování před panem prezidentem nelíbí, ale samozřejmě všichni nemají stejný názor jako já, nebo ta ,úderka´, jak jsme se od paní Černochové dozvěděli. To se pak nesmí divit, že mnohé z nás, pro mě to byla sranda, to mohlo urazit, protože toto používal třeba i pan Babiš,” řekl Novinkám Hašek.

Mezi zablokované nepatří. „To, že se rozhodla blokovat, je samozřejmě její věc, já z toho mám legraci. Já jsem napsal tweet a ona si to vztáhla na sebe a naložila mi, takže jsme se tomu pak už jen smáli,” dodal.

Ačkoliv to Hašek, jakožto volič koalice Spolu, bere spíše jako marginální věc, má za to, že by se Černochová měla některým svým voličům omluvit. Pokud by se pak podobné chování objevovalo opakovaně, a to třeba i od ostatních kandidátů na ministry, tak je podle něj možné, že by voliči přešli jinam.

Policie je tu od toho, aby nás podezírala všechny, řekl Blažek po jednání se Zemanem

Domácí

„Bezesporu každé takové chování ke svým voličům se dotkne té důvěry a nedělá to dobrý dojem. Paní Černochová má ještě hodně času, aby to napravila, a já si myslím, že by bylo vhodné, že by se měla za to chování k některým omluvit, ale to už je její věc. Je to střípek, ale ty se pak skládají dohromady. Bohužel i pan Blažek měl po setkání s prezidentem určité názory k novinářům, to se skládá dohromady, a pokud by to takhle pokračovalo, tak spousta jejich voličů by možná přešla jinam,” uzavřel Hašek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám