Hlavní obsah

Thermal bude do filmového festivalu připraven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokončovací práce v saunové části bazénového centra hotelu Thermal v Karlových Varech mají příští týden vyvrcholit kolaudací. Pro potřeby letošního, 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který začne 1. července, bude připravena i rekonstruovaná veřejná část pasáže a patro Kongresového sálu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Bazénové centrum se saunami hotelu Thermal v Karlových Varech je před dokončením.

Článek

„Všechny práce nyní směřují k tomu, abychom v příštím týdnu prostory začali uvolňovat pro festival,“ uvedl generální ředitel hotelu Thermal Vladimír Novák.

Bazény a sauny za 160 milionů

„U bazénového centra je na příští týden naplánována kolaudace posledních interiérů a technologií. Pokud vše proběhne, jak má, bude několik dnů poté saunové centrum uvedeno do provozu,“ pokračoval ředitel s tím, že v současné době se tam dokončují poslední výmalby, dolaďuje se technologie získávání tepla a probíhají i parkové úpravy kolem brouzdaliště.

Bazénové centrum, tedy bez saunového světa, bylo slavnostně uvedeno do zkušebního provozu vloni během festivalu. Na konci roku byl ale provoz přerušen, aby bylo možné odstranit všechny nedostatky a navázat na práce v saunové části, a to včetně propojení technologií.

Thermal uzavřel kvůli opravám bazén. Schillerová ho ale otevírala už před volbami

MFF KV

„Finální hodnota investice není ještě přesná, ale plus minus to vychází dle předpokladu na 160 milionů korun za bazénovou a saunovou část,“ dodal Novák. Již nyní si návštěvníci mohou užít zřejmě nejkrásnější výhled na lázeňské centrum Karlových Varů, a to z nejvyššího patra bazénového centra, kde je již v provozu restaurace. Venkovní bazén i s menším bazénem, plněným pouze karlovarskou vřídelní vodou s teplotou kolem 38 stupňů, jsou znovu otevřené od května.

Bazén hotelu Thermal se otevíral už loni v létě před volbami. Pak se zase zavřel a opravy se dokončily.Video: Rudolf Voleman, Právo

V hotelové části, kde byly kompletně zrekonstruovány interiéry šesti z třinácti celkových pater včetně chodeb a dokončen plášť hotelové věže, zbývá v těchto částech udělat pouze detaily.

Důležitou novinkou je pořízení nového laserového projektoru pro potřeby Velkého sálu, který by měl sloužit už o festivalu. Současná promítačka bude využita v Kongresovém sále.

V Karlových Varech bude mít premiéru sedm českých filmů

MFF KV

Dělníci z hotelu, který je už prakticky bez lešení, ještě zcela neodešli. „Práce na podnoži hotelové věže poběží až do začátku příštího roku, kdy se bude předělávat vstup do Velkého sálu, počítá se s modernizací recepce a také s přesunem kasina,“ popsal ředitel s tím, že dosud bylo proinvestováno včetně bazénu kolem 680 milionů korun.

Ještě letos se počítá také s vybudováním nových šaten pro zaměstnance, s únikovým schodištěm a evakuačním výtahem. „Připravujeme se na opravy parkovacích ploch a začneme se na podzim zaobírat hotelovým prostranstvím, kvůli kterému zřejmě vypíšeme architektonickou soutěž,“ konstatoval Novák, podle kterého zbylých sedm pater hotelové věže by se mělo v interiérech přebudovávat napřesrok. V součtu by se pak náklady na obnovu Thermalu měly pohybovat kolem jedné miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám