Hlavní obsah

Thermal uzavřel kvůli opravám bazén. Schillerová ho ale otevírala už před volbami

– Karlovy Vary

Kvůli dokončení stavebních prací bylo nejméně do konce února uzavřeno bazénové centrum hotelu Thermal v Karlových Varech, který je tradičně centrem významného Mezinárodního filmového festivalu, jehož jsou Právo a Novinky.cz mediálním partnerem. Důvodem uzavření bazénu je snaha mimo turistickou sezonu dokončit zbývající práce. Hotel Thermal ale jede naplno.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ministryně financí Alena Schillerová při prohlídce rekonstruovaných pokojů hotelu Thermal. Archivní foto.

Článek

„Máme zavřený bazén, nikoliv hotel,“ uvedl ředitel hotelu Thermal Vladimír Novák.

„Pro nás je zásadní, aby zhotovitel stavby bazénového centra, který je v prodlení, mohl dokončit etapu číslo dva,“ pokračoval ředitel s tím, že chtějí využít dobu, kdy je málo hostů. „Přitom chceme opravit i vady, které byly zjištěny během zkušebního provozu,“ dodal Novák.

Podle něj není důvodem uzavření centra závada na bazénové části, ale snaha co nejdříve dokončit všechny práce při uzavřeném provozu.

Nabrané zpoždění

„Předpokládáme, že práce by mohly být dokončeny do konce února, i když počasí nám může termíny trochu prodloužit. Pevně věřím, že v průběhu března otevřeme opravdu všechno, tedy sauny, páry, restauraci i bary,“ konstatoval ředitel hotelu, jehož vlastníkem je prostřednictvím ministerstva financí stát.

Bazén hotelu Thermal se znovu otevřel

MFF KV

„Vnitřky saun jsou již dokončeny, přičemž se instaluje gastro zařízení do restaurací a v barech. Na jarní měsíce zůstanou drobné venkovní práce, nelze je provádět v zimě,“ doplnil Novák s tím, že v současné době je dodavatelské firmě vyfakturováno asi 140 milionů nákladů. Předpokládané celkové náklady se mají ale pohybovat mezi 160 až 180 miliony.

Původně měla být první etapa, tedy bazénová část, otevřena před loňskou hlavní sezonou, ale nakonec se otevření posunulo kvůli nedokončeným stavebním pracím na začátek září, kdy na slavnost přijela mimo jiné i tehdejší ministryně financí Alena Schillerová (ANO).

Již tehdy ale bylo vidět, že stavba je šitá horkou jehlou, třeba dlaždičky na některých místech okolo bazénu nedržely. Druhá etapa se saunami a restauracemi měla být dokončena do konce podzimu loňského roku, ale to se rovněž nestihlo.

A přece se koupeme. Bez ohledu na déšť a zimu vyrazili plavci do bazénu u Thermalu

MFF KV

Rekonstrukční práce probíhají za provozu i v samotném hotelu. Horní patra hotelové věže jsou kompletně dokončena. „Nabízíme mimosezonní ceny a také jsme se zapojili do programu dvoutisícových voucherů. Lyžaři jsou odsud za půl hodiny jízdy na třech čtyřech lyžařských střediscích Krušných hor,“ uzavřel Novák.

Reklama

Výběr článků

Načítám