Hlavní obsah

Světelné instalace, hry i klouzačka. V Plzni otevřela interaktivní výstava pro rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Průchodem skrze králičí noru se děti i s rodiči ocitají v magickém, pohádkovém světě plném interaktivních her. Kouzelnou hůlkou mohou děti jednotlivé prvky expozice ovládat. Výstava s názvem BLIK BLIK Tajuplný les DEPA 2015 předává návštěvníkům zajímavou formou umění prostřednictvím světelné projekce, videomappingu, interaktivní projekce na zeď i na podlahu nebo UV zářením.

Plzeňské DEPO2015 zve rodiny na interaktivní světelnou výstavuVideo: Novinky

 
Článek

Téma Tajuplného lesa má hned několik odůvodnění. „O lese se hodně mluví v rámci ekologie, kácení, kůrovců. Les je i hodně zajímavý pro člověka a jeho psychiku, když jdete do lesa, je vám dobře. Často se objevuje v pohádkách, v mytologii. Proto jsme si řekli, že se podíváme na Tajuplný svět, na to, co se odehrává v dětské fantazii,“ sdělila Novinkám Lucie Kaslová, manažerka marketingu DEPA2015.

Na vytvoření věrohodného, zábavného, barevného a pohádkového prostředí pro děti spolupracuje DEPO2015 s několika světelnými designéry, umělci i studenty uměleckých oborů. „Máme několik instalací od velmi uznávaných audiovizuálních umělců, například UV prales od Studia Kašmír, tři instalace od studia INITY interactive a mnoha dalšími. Spousta věcí je také přímo z naší dílny Depo 2015,“ dodala Kaslová.

Foto: .

Výstava se skládá z dvanácti interaktivních světelných instalací.

Návštěvníci se mohou těšit na spoustu interaktivní zábavy, například na jezerní hlubinu. Interaktivním videomappingem je na podlaze jezero plné rybiček, které děti mají za úkol chytat pruty a měnit je za zlaté rybky. Je zde i ekologický podtext, kdy mohou děti lovit odpad ze dna jezírka. O kus dál je zase místnost plná zázračných květin s mnoha detaily od malých broučků až po houby.

U dětských návštěvníků bodovala především vysoká tráva vytvořená z nafukovacích stvolů, kterými mohly prolézat. „Bylo to hezké, líbilo se mi, jak to bylo udělané, že tam bylo tolik her,“ pochvaluje si návštěvnice Anetka. Její mladší bratr Viktor si zase užíval házení míčků po interaktivních postavičkách.

Foto: Novinky

Jednou z nejoblíbenějších interaktivních projekcí dětí je střílení míčků po čertech a andílkovi.

Vše samozřejmě probíhá v souladu s vládními nařízeními. „Expozice je otevřena za zvýšených hygienických podmínek, všichni si musí vydezinfikovat ruce a mít respirátor. Kapacita je v tuto chvíli omezena na 25 osob, aby měli návštěvníci dodržené rozestupy i proto, aby to pro ně byl co nejhlubší zážitek,“ doplnil programový ředitel DEPA2015 Jan Štěpán.

Expozice je momentálně plánována nejméně do konce srpna. Vstupné pro jednotlivce vyjde na 150 korun, pro dítě 100 korun. Rodinná vstupenka stojí 350 korun. Vedle výstavy Tajuplný svět chystají organizátoři také dětskou pohádkovou únikovou hru Zdrhni bábě. Zde vyjde rodinné vstupné na 550 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám