Hlavní obsah

Slíbené odměny za doučování jsou nízké, stěžují si učitelé

Právo, tin

Propad ve znalostech způsobený distanční výukou v době pandemie chce ministerstvo školství dohnat mimořádným doučováním některých žáků na podzim. Podle serveru iRozhlas.cz se ale zatím úřad neshodne s učiteli na výši odměn.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Učitelé připravovali žáky na distanční výuku, některé i doučovali.

Článek

Resort chce poskytnout školám na doučování celkem 250 milionů, učitelé by měli dostat nanejvýš 250 korun za hodinu. Ti s tím ale nesouhlasí, představují si víc. Předsedkyně profesní organizace Učitelská platforma Petra Mazancová serveru řekla, že by kantoři měli za doučování dostat až jednou tolik.

„Učitelská platforma dlouhodobě usiluje o to, aby učitelé nepracovali za 250 korun na hodinu. Nedovedu si představit, že by se to nabídlo nějakému jinému profesionálovi, pokud se od něj chce práce navíc,“ uvedla Mazancová.

Učitelům by se od září mohl zvýšit příplatek za třídnictví

Věda a školy

Prezident Asociace ředitelů základních škol Luboš Zajíc považuje částku také za nízkou, větší problém bude podle něj ale s nedostatkem času. „Je to otázka toho, co budou učitelé schopni zvládat,“ řekl.

Distanční výuky se podle dat České školní inspekce vůbec nezúčastnilo zhruba 11 tisíc žáků. Mimořádné doučování by mělo pomoci hlavně jim, ale také těm, kterým výuka na dálku dělala problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám