Hlavní obsah

Šéfka Úřadu vlády má covid, Babiš do karantény nešel

Praha
Aktualizováno

Vedoucí Úřadu vlády Tünde Bartha má koronavirus, s nemocí se léčí třetím dnem. Někteří blízcí spolupracovníci premiéra Andreje Babiše (ANO) jsou tak v karanténě a čekají na testy. Premiér podle šéfky úřadu však do karantény nemusí, protože byl už naočkován oběma dávkami vakcíny proti nemoci. Informoval o tom ve čtvrtek server Seznam Zprávy.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Premiér Andrej Babiš se nechal naočkovat druhou dávkou vakcíny proti covidu-19.

Článek

„Mohu potvrdit, že se třetí den léčím s covidem. První příznaky jsem pocítila v pondělí,“ řekla pro server Bartha.

Ministr Petříček má koronavirus

Domácí

Premiér pak podle ní do karantény nemusí díky tomu, že má již obě dávky očkování a od druhé dávky má sedmidenní odstup. „Tím je chráněný. Situaci jsem hned konzultovala s paní hlavní hygieničkou Rážovou a s panem profesorem (Romanem) Prymulou,” dodala.

Podle hygienických stanic v Praze i Středočeském kraji, kde Babiš žije, ale povinná karanténa stále platí i pro lidi očkované proti koronaviru. Není totiž vyloučeno, že sami nemohou být infekční a nakazit jiné osoby.

Foto: ČTK

Ředitelka Úřadu vlády Tünde Bartha (vpravo)

U premiéra se podle médií vyskytl covid už loni v rodině. Zvolil tehdy odloučení. Koncem prosince se nechal jako první v Česku očkovat, druhou dávku pak Babiš dostal po čtyřech týdnech, 24. ledna.

Z ministrů Babišovy vlády si nemocí už prošli ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO), ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO), vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček a ministr zemědělství Miroslav Toman (oba ČSSD).

Ministr Metnar má koronavirus

Domácí

V karanténě byl například ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). V dobrovolné izolaci byla kvůli koronaviru několikrát ministryně sociálních věcí Jana Maláčová, stejně tak Petříček.

Reklama

Výběr článků

Načítám