Hlavní obsah

Rusko se neliší od teroristů, prohlásilo české ministerstvo zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poté, co v pátek na nádraží v Kramtorsku dopadla raketa a zabila nejméně 39 lidí, přirovnalo české ministerstvo zahraničních věcí počínání Ruska k chování teroristických organizací.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Vladimir Putin (vlevo) a ministr zahraničí Sergej Lavrov

Článek

„Rusko už nezakrývá, že záměrně vraždí civilní obyvatelstvo. Jeho chování se nijak neliší od teroristických organizací. Za své jednání ponese následky,“ uvedlo ministerstvo na svém twitterovém účtu v češtině i ruštině.

V pátek dopadla nejméně jedna raketa do areálu vlakového nádraží v Kramatorsku, kde čekalo na evakuaci asi 4000 lidí, většinou žen a dětí nebo seniorů.

„Raketový útok na nádraží v Kramatorsku, který mířil na rodiny s dětmi čekajícími na evakuaci, je dalším odporným zločinem,“ uvedl Černínský palác.

Následkem útoku zemřelo 39 lidí a dalších 87 jich je zraněných, uvedl podle agentury Reuters gubernátor Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko.

Lidé tu nemají ruce, nohy. Desítky chirurgů operují najednou, líčí starosta Kramatorsku

Válka na Ukrajině

Ruské ministerstvo obrany popřelo, že by zaútočilo na nádraží, zdůraznilo, že na civilní objekty neútočí. Útok na nádraží připsal velitel proruské doněcké lidové milice Eduard Basurin ukrajinské armádě s tím, že šlo o plánovanou provokaci.

Rusové zasáhli balistickou raketou přeplněné nádraží v Kramatorsku, zahynuly desítky lidí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám