Hlavní obsah

Rážová má dostat modrý maják pro přednost v jízdě

Právo, ada, nig

Mezi osoby, jejichž vozy jsou vybaveny modrým výstražným majákem, a tudíž mají právo přednostní jízdy, by se měla nově zařadit také hlavní hygienička Jarmila Rážová. Počítá s tím návrh vládního nařízení z dílny ministerstva dopravy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová má mít v autě modrý maják pro přednostní jízdu.

Článek

„S ohledem na současné ne­utichající šíření koronaviru v ČR a potřebu bezodkladně řešit tuto epidemii ve spolupráci s krajskými hygienickými stanicemi či přímo na postižených místech je nutné, aby i hlavnímu hygienikovi ČR byla při řešení mimořádných událostí týkajících se ochrany veřejného zdraví dána možnost co nejrychlejšího a plynulého průjezdu po pozemních komunikacích,“ zdůvodnil Havlíčkův resort svůj návrh.

Hlavní hygienička Rážová: Z koncertů a divadel nákazy prakticky nemáme

Domácí

Hlavní hygienička tak doplní seznam vozů s přednostním právem jízdy, který vedle policie, hasičů či záchranářů čítá např. prezidenta republiky, šéfy parlamentních komor, členy vlády a vybrané armádní činitele.

Na rozdíl od nich má mít hlavní hygienička nárok na vybavení pouze jednoho vozu, kde se náklady na zařízení odhadují na 35 až 38 tisíc korun. Jak potvrdil Právu ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO), s iniciativou na zařazení Rážové do seznamu původně přišlo ministerstvo vnitra, přičemž resort dopravy to akceptoval a návrh připravil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám