Hlavní obsah

Pro objízdnou trasu do Vídně staví provizorní most

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brod nad Dyjí

Další most přes Dyji dostal na pilíře provizorní mostní konstrukci. Aktuálně montéři sestavují konstrukci na silnici z Brodu nad Dyjí na Břeclavsku do Pasohlávek na Brněnsku. Opatření má posloužit při rekonstrukci mostu u Pasohlávek. Montovaná konstrukce má převést přes Dyji silniční dopravu, která bude v letošním roce u Brodu nad Dyjí extrémní.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Montéři sestavují provizorní most přes Dyji u Brodu nad Dyjí.

Článek

Přes obec, a tedy i most nad Dyjí povede v době opravy mostu na silnici I/52 u Pasohlávek na tahu z Vídně do Brna jedna z objízdných tras. Podobně jako v případě instalace provizorní konstrukce na přemostění Dyje u Drnholce je i v tomto případě důvodem montáže špatný stav mostu, který by nemusel zvládnout extrémní nápor dopravy.

„U Drnholce se tomu vůbec nedivím, most je tam v katastrofálním stavu. Tento je přece jen o poznání lepší,“ řekl jeden z pracovníků stavby.

Po usazení na pilíře bude nutné zhotovit nájezdy na provizorní most. Ten je široký čtyři metry a dopravu, obdobně jako u Drnholce, mají řídit semafory. Současně s montáží u Brodu jsou i další práce na objízdných trasách, silničáři tam upravují i další malá přemostění, na vytipovaná místa instalují svodidla a chystají dopravní značení.

Dyje v Břeclavi vydala prastarý člun

Domácí

Aby se stavbaři nezdržovali při výměně mostu na hlavním tahu u Pasohlávek, už několik týdnů tam chystají staveniště s potřebnými přístupy. Vlastní práce, při kterých čtyři pole nevyhovujícího mostu nad průchodem Dyje z horního do prostředního jezera novomlýnských nádraží nahradí nový most, jsou naplánované na devět měsíců od března do listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám