Hlavní obsah

Prezident Zeman provětral na Vysočině svůj Challenger 300

Prezident Miloš Zeman je na dovolené na Vysočině. Tradičně se proplul na svém oblíbeném gumovém člunu Challenger 300 a navštívil pramen řeky Oslavy. Jeho mluvčí Jiří Ovčáček to uvedl na Twitteru. Ovčáček sdělil, že na Vysočině Zeman bude „pár dnů”. Ve středu by měl na Pražském hradě přijmout amerického ministra zahraničí Mikea Pompea.

Foto: Twitterový účet tiskového mluvčího prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman tráví letní dovolenou na Vysočině

Článek

Zeman si už letos vybral dovolenou od začátku do konce července, trávil ji na zámku v Lánech. Na Vysočinu, kde spoluvlastní nemovitost v Novém Veselí, se vydal až nyní. V sobotu Ovčáček zveřejnil fotografie prezidenta v jeho žlutomodrém nafukovacím člunu, v neděli přidal fotografii od pramene Oslavy.

"Vypravil jsem se dnes k turistickému prameni řeky Oslavy. Po nedávném poničení vandaly byl starostou Nového Veselí Zdeňkem Křivánkem a jeho kolegy krásně opraven. Děkuji za skvěle odvedenou práci!" citoval mluvčí prezidenta. Zeman se v minulosti u pramene pravidelně scházel se svými přáteli, účastnil se i pochodů, které pořádal místní TJ Sokol.

Zeman na Vysočině bude podle Ovčáčka "pár dnů". "Jaký bude program, to záleží plně na panu prezidentovi," dodal. Ve středu by měl být Zeman zpět na Pražském hradě, protože ho čeká schůzka s Pompeem.

Do Nového Veselí na Vysočině Zeman jezdí každoročně, v posledních letech ale začal více volna trávit na zámku v Lánech, který slouží jako venkovské prezidentské sídlo. V Lánech si také staví dům, do kterého by se chtěl nastěhovat po skončení prezidentského mandátu.

Zeman se setká s americkým ministrem zahraničí

Domácí

Dovolenou má nyní kromě prezidenta i vláda, které vládní prázdniny skončí 17. srpna. Některé ministry ale čeká už v příštím týdnu jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) o rozpočtu.

Foto: Ovčáček Twitter/Jiří, ČTK

Prezident Miloš Zeman navštívil během své dovolené na Vysočině pramen řeky Oslavy. Jeho mluvčí Jiří Ovčáček to uvedl na Twitteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám