Hlavní obsah

Přerušení EET i příspěvek pro společníky eseróček platí, zákony podepsal Zeman

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman podepsal trojici zákonů. Jde o odchodné pro strážníky, přerušení elektronické evidence tržeb (EET) do konce roku a normu o kompenzačním bonusu pro podnikatele. Informoval o tom mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman.

Článek

EET bude přerušena do konce letošního roku. Podnikatelé tak nemusí své tržby evidovat a úřady nebudou EET kontrolovat.

Evidence tržeb se tak od příštího roku rozšíří na všechna zbývající odvětví, hlavně na řemeslníky, ale třeba i na lékaře nebo advokáty.

Přijatý zákon dává podnikatelům a dalším poplatníkům, kterých se to týká, tři měsíce čas na přípravu na zahájení či znovuzahájení evidence tržeb. Týká se to hlavně vyzvednutí autentizačních údajů či zažádání o povolení o evidování ve zvláštním režimu.

Delší odložení EET Sněmovnou neprošlo. Platí odklad do konce roku 2020

Domácí

Novela o kompenzačním bonusu se týká společníků malých společností s ručením omezeným, kteří budou moci žádat o státní příspěvek až 500 korun denně. Norma se dotýká firem s nejvýše dvěma společníky. Obdobnou podporu již mají možnost získat osoby samostatně výdělečně činné.

Kompenzace půjde i z peněz regionů, dostanou ji i eseróčka, potvrdili poslanci

Domácí

Poslední podepsaná novela dává strážníkům po dovršení 50 let věku a odsloužení 15 let nárok na odchodné. Jeho výše se bude odvíjet od počtu let služby.  Strážníci budou moci získat nejvýše šestinásobek svého měsíčního platu.

Strážníci budou mít nárok na odchodné

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám